ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року у Львові планують завершити реконструкцію Замарстинівського парку

Олена Карп'юк

|

Зараз у Замарстинівському парку, що між вулицями Гетьмана Мазепи та Пилипа Орлика, проводять реконструкцію та облаштовують доріжки. Робітники уже замостили частину доріжок, деякі з них прокладають вже піщано-щебеневою сумішшю. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«У Замарстинівському парку зараз проводиться реконструкція: найбільше облаштовуємо доріжки, які мають водопроникне покриття, яке дозволяє втягувати воду під час опадів. В основному всі доріжки ми робимо із піщано-щебеневої суміші. Також реставруємо авансцену з тієї ж суміші, лише центральну алею будемо прокладати плиткою „Променада“. Щодо коштів, то на цей рік на виконання робіт передбачено 1 млн гривень», – розповів директор ЛКП «Зелений Львів» Богдан Москвяк.

Всі ремонтні роботи у Замарстинівському парку планують закінчити наприкінці цього року. А вже наступної весни у планах – висадка нових дерев та квітів.

Зазначимо, Замарстинівський парк є одним із найбільших у Львові, його площа становить близько 33 га. Водночас він перебуває у вкрай занедбаному стані. Сьогодні до парку немає облаштованих заїздів, тому для батьків із колясками та людей з інвалідністю є складно потрапити у парк, також більша його частина не освітлюється.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року проект із відновлення та благоустрою Замарстинівського парку став одним із переможців громадського бюджету Львова. У 2017 році його реалізувати не вдалося через проблеми з проведення тендеру на визначення виконавця робіт. Всі роботи, вартістю понад 7 млн грн, у Замарстинівському парку розпочали кілька місяців тому, їх виконує корпорація «Комунальник».

Як повідомляв Львівський портал, у міській раді, крім благоустрою, нарешті візьмуться і за встановлення меж Замарстинівського парку, адже кілька років тому орієнтовно 3 га парку вилучили для забудови. Таким чином у Львові хочуть унеможливити будь-яку подальшу забудову території парку.

Також у Замарстинівському парку оновлять водопровідну мережу, адже як розповіли Львівському порталу місцеві мешканці, водостоки, які є в парку, давно не виконують свого основного призначення: стічні води стікають просто у підніжжя житлових будинків на вул. Пилипа Орлика, внаслідок чого руйнуються їхні фундаменти. Відтак встановлення нової системи каналізування стане для них порятунком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *