ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ухвалила закон про утворення Вищого антикорупційного суду

Юлія Шпак

|

Верховна Рада України ухвалила президентський закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду» (№8497). За це рішення проголосували 265 народних депутатів із 351 зареєстрованого у сесійній залі. Про це повідомляє УНІАН.

 

Згідно із законом, місцезнаходження, територіальна юрисдикція і статус Вищого антикорупційного суду визначаються законом «Про Вищий антикорупційний суд».

Як нагадав заступник глави Адміністрації президента України Олексій Філатов, суд буде розташовано в Києві.

«Прийняття цього закону дасть змогу розпочати процедури, пов’язані зі створенням Вищого антикорупційного суду, проведенням конкурсу на посади суддів цього суду та до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – сказав він.

Встановлюється, що Кабінет міністрів має вжити в межах компетенції заходи, пов’язані з утворенням Вищого антикорупційного суду, а Державна судова адміністрація України – вжити заходи, необхідних для реалізації цього закону.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада підтримала законопроект 7440 про створення в Україні Вищого антикорупційного суду. При цьому четверо нардепів зі Львівщини не проголосували цей закон. Хто і як голосував за Закон «Про Вищий антикорупційний суд», дивіться тут.

11 червня Петро Порошенко підписав закон про створення Антикорупційного суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *