ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради Львова заборонили будівництво житла на Цитаделі

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 21 червня, під час повторного розгляду у Львівській міськраді не погодили виділення ТзОВ «Сучасне місто» земельних ділянок на території Цитаделі під будівництво житла. Під час сесії проект ухвали набрав нуль голосів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Під час обговорення депутати обурювались через те, що на сесії був відсутній міський голова Львова Андрій Садовий і не висловив своєї позиції щодо повторного розгляду цього питання. Також вони наголошували на тому, що жодного житла на території Цитаделі бути не може.

Зазначимо, що участь у голосуванні не брала також і фракція «Самопоміч», яка покинула сесійну залу ще на початку пленарного засідання. Депутати звинуватили її членів та Андрія Садового у самоусуненні від прийняття важливих рішень, зокрема і щодо будівництва житла на території львівської Цитаделі.

Ще 7 червня Львівська міськрада виділила ТзОВ «Сучасне місто» земельні ділянки на вул. Грабовського, 11, які входять до пам’ятки національного значення, та дозволила змінити їхнє цільове призначення, аби згодом там будувати житло. Тоді «за» проголосували 46 депутатів.

Ці землі входять комплекс львівської Цитаделі – пам’ятки архітектури національного значення. У період Другої світової війни на Цитаделі функціонував концентраційний табір для військовополонених Shtalag-328.

Згодом міський голова Львова Андрій Садовий наклав вето на ухвалу міської ради щодо виділення землі ТзОВ «Сучасне місто». Він заявляв, що це питання в порядок денний сесії під час засідання колегії з голосу вніс бізнесмен і депутат міськради Львова від фракції БПП Григорій Козловський. Також мер запевняв, що на згаданій території не передбачене будівництво житла.

Відтак сьогодні депутати Львівської міської ради не подолали вето мера і не надали ТзОВ «Сучасне місто» земельної ділянки та дозволу виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Сучасне місто» зареєстроване саме на вул. Грабовського, 11. Його засновником є компанія «Адванда Лімітед» (Кіпр). Також щодо компанії суд встиг винести вісім рішень, в тому числі два кримінального характеру.

Кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ «Сучасне місто» є киянка Олена Велика, яка пов’язана також із фірмами, що займаються вирощуванням зернових культур, наданням фінансових послуг. Олена Велика є водночас керівником комунальних ясел-дитсадка №39 м. Луганська.

Розмір статутного капіталу ТзОВ «Сучасне місто» становить більше 37,6 млн грн. Основний вид діяльності фірми вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Нагадаємо також, сьогодні під Ратушею облаштували символічний концтабір на знак протесту проти майбутнього будівництва на території Цитаделі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *