ОСТАННІ НОВИНИ

Микичак пояснила, чому перинатальний ніяк не відкриють

Соломія Григор'єва

|

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак на зустрічі з журналістами розповіла про основні проблеми, які гальмують процес відкриття Львівського обласного перинатального центру. Також вона назвала, як департамент їх вирішує, та коли реально центр зможе прийняти перших породіль, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Першою причиною є те, що відповідальні особи управління капітального будівництва ЛОДА, які б мали здійснювати технічний нагляд за веденням будівельних робіт у центрі, не виконували своїх обов’язків і зараз у перинатальному виявлено чимало проблем, які не дають йому запрацювати.

«Ми попросили в. о. директора центру Ігоря Потапова перейтися разом з медперсоналом і будівельниками по всіх коридорах, кімнатах, палатах, щоб працівники дали своє бачення, чи все їх влаштовує, чи є проблеми. Тобто чи можна підписувати акт виконаних робіт, щоб ДАБІ могли видавати нам дозволи на роботу. В результаті інвентаризації будівельних робіт, завідувачі лікарні розписали по поверхах, які вони бачать проблеми. Перше, що ми почули, що в перинатальному центрі немає належно облаштованого приміщення для центрального стерилізаційного відділення. Технічний нагляд за цими роботами здійснювало управління капітального будівництва. Відповідальний завідувач вже давним-давно мав нам показати, що є розходження між проектною документацією і між виконаними роботами. Аналогічна ситуація і з кімнатою по зберіганню наркотиків. Тому ми маємо серйозні превенції до технічного нагляду управління капітального будівництва», – пояснила Ірина Микичак.

На щастя, департамент вже знайшов тимчасове вирішення цього питання.

«Проблему відсутності стерилізаційної ми вже знаємо, як будем тимчасово вирішувати. Ми підписали угоду про те, що стерилізація матеріалу буде здійснюватися в обласній клінічній лікарні в обласному кардіологічному центрі. Є транспорт, який буде возити бокси на стерилізацію. А в перинатальному центральна стерилізаційна буде облаштована в корпусі Б, в якому далі будівельна компанія продовжує працювати», – запевнила директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Ще однією досить серйозною проблемою є те, що працівники перинатального центру самі нічого не роблять. Зокрема є питання до завідувачів відділень, які б самі мали роздати завдання працівникам і почати підготовку до роботи.

«Для мене зараз найбільшою є проблема в тому, щоб повноцінно включився колектив в роботу. Працівники перинатального нічого самі не роблять і чекають вказівки з гори. Вони навіть медичне обладнання, яке було раніше у центрі не перенесли з сусіднього будинку в цей, бо ніхто не дав команди», – зазначає керівниця департаменту.

Також вона розповіла, що проектом дійсно не передбачено наявність у перинатальному центрі харчоблоку і пральні, адже зараз всі медичні заклади переводять на аутсорсинг. Це значно дешевше і якісніше.

«Є угода перинатального із Західноукраїнським центром, де є потужний харчоблок і вони будть готувати харчування для перинатального центру і сюди доставляти», – додала директорка департаменту Львівської ОДА.

За словами Ірини Микичак, перинатальний центр реально мав би запрацювати десь в середині червня.

«Я розраховую на те, що до 2 тижнів ми б мали закінчити всі роботи, дочекатись всіх дозволів і відкрити перинатальний для породіль», – вважає вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *