ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник Львівського перинатального розповів, чому після урочистого відкриття Порошенком його досі не запустили

Дарина Смеречанська

|

Т.в.о. директора Перинатального центру Ігор Потапов запевняє, що запуск медзакладу вже на завершальному етапі, однак є «певні моменти, які не дозволяють розпочати роботу». Про це інформує «ЗІК».

 

«Є певні моменти, які не дозволяють розпочати роботу. Потрібно завершити підрозділи перинатального, які мають забезпечити адекватну роботу. А саме: є велика проблема із централізованим стерилізаційним відділенням. Це відділення, де відбувається стерилізація медичного обладнання, інструментарію, перев’язочного матеріалу для операцій, пологів, для немовлят – усе, що пов’язане із наданням акушерсько-гінекологічної допомоги», – зазначив керівник очільник Перинатального центру.

Як він наголосив, у першу чергу затримка пов’язана із цим стерилізаційним відділенням.

«Це унеможливлює роботу стаціонарів. Тому за допомогою департаменту охорони здоров’я, ЛОДА і Львівської обласної ради укладені угоди з іншими медичними закладами, куди будемо возити обладнання на стерилізацію. Для перевезення буде спеціальний автомобіль, до якого є відповідні санітарні вимоги – буде перевозитися тільки стерильний чи тільки нестерильний матеріал. Після кожного перевезення автомобіль буде проходити санітарну обробку. Це цілий технологічний процес», – пояснив Ігор Потапов.

Також він розповів про ще один суттєвий недолік – завузькі двері приймального відділення, які довелося переробляти:

«Двері з приймального відділення до функціональних підрозділів пологового були завузькими – через них каталка могла просунутися з великими труднощами. А бувають такі ситуації, які ви бачили у фільмах, коли привозять пацієнток, підключених до систем з переливання крові, вливання медичних розчинів, при цьому їм ще проводиться штучна вентиляція легенів. Їх супроводжує ціла бригада медиків. Потрібен простір, щоби через ці двері проїхати. Відповідно до вимог, з моменту поступлення пацієнтки у критичному стані, операція має розпочатися упродовж 15 хвилин. Тепер стіну вибили, дверний отвір розширили, ставляться нові двері. Отаких дрібних недоліків є багато».

На питання про, коли Перинатальний врешті відчинить двері для породіль, керівник медзакладу відповів:

«Вже стільки називалося дат, що я не хочу бути марнослівним. Але повірте мені, все робиться для того, щоби якомога швидше відкрити установу. Процес контролює департамент охорони здоров’я, голова ЛОДА, його заступник. Контроль тут цілодобовий».

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно із Львівського обласного перинатального центру звільнили чотирьох медиків. У відповідному наказі в.о. директора закладу Ігоря Потапова мовиться про те, що лікарів звільнили через те, що вони самоусунулись від спостереження за здійсненням ремонтно-будівельних робіт ЛОКПЦ.

Раніше Львівський портал писав про те, що відкриття медустанови щоразу відтерміновують: двері закладу обіцяли відчинити для породіль з початку нового року, згодом перенесли на лютий, а потім – на березень.

Нагадаємо, 20 квітня за участі Президента України Петра Порошенка у Львові урочисто відкрили перинатальний центр. Однак досі він так і не розпочав роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *