ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському перинатальному центрі – хвиля звільнення лікарів

Дарина Смеречанська

|

Із Львівського обласного перинатального центру звільнили чотирьох медиків – головного лікаря Янів Л.Б., заступника головного лікаря з медичної частини Прокопів І.В., завідувача відділення анестезіології та реанімації Перцовича В.М., завідувача акушерсько-фізіологічним відділенням Ковальчука І.Я. Про це йдеться у відповідному наказі в.о. директора закладу Ігоря Потапова.

Як він пояснив медик Ігор Прокопів, таке рішення було прийнято після виїзної перевірки 22 травня за участі голови Львівської ОДА Олега Синютки, його заступниці Ірини Гримак та директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірини Микичак.

Власне, на місці було виявлено низку недоліків в проведених будівельних роботах. Зокрема, як наголосив Ігор Прокопів, мова йде про недостатню ширину дверей в приймальному покої, неправильне облаштування приміщення центрального стерилізаційного відділення та рентген кабінету.

Водночас він наголосив, що медиків звільнили через те, що вони самоусунулись від спостереження за здійсненням ремонтно-будівельних робіт ЛОКПЦ.

«На дані недоліки неодноразово вказувалося будівельникам упродовж 2017-2018 років адміністрацією лікарні та активістами громадської організації «Відродження Львівського перинатального центру», проте недоліки будівельниками не усувалися.

В ході проведення перевірки (22.05.2018, 7:10) вищевказані недоліки нарешті були помічені губернатором, паном Синюткою О.М., в присутності усіх осіб, що були на нараді, Ірині Микичак доручено підготувати перелік лікарів керуючих підрозділами, яких потрібно звільнити, озвучивши наступне: «Чи завідуючі не бачили недоліки? Чи вони сліпі? А сліпий лікар працювати не може».

Доручення пана Синютки О.М. в цей же день було виконано в.о. директора Львівського перинатального центру Потаповим І.А., наказом №24 від 22.05.18 року «Про звільнення керівників структурних підрозділів ЛОКПЦ». Звільнено: Янів Л.Б. головного лікаря, Прокопів І.В. заступника головного лікаря з медичної частини, Перцовича В.М. завідувача відділення анестезіології та реанімації, Ковальчука І.Я. завідувача акушерсько-фізіологічним відділенням. Підставою в наказі про звільнення лікарів зазначено: «…самоусунулись від спостереження за здійсненням ремонтно-будівельних робіт ЛОКПЦ».

Виявляється, що затяжна п’ятирічна реконструкція ЛОКПЦ та неможливість здачі об’єкта в експлуатацію є результатом самоусунення провідних лікарів Львівського перинатального центру від спостереження за роботою будівельників, які працюють згідно затвердженої проектної документації.
Вищевикладена ситуація виглядає, як термінове перекладання провини будівельників та їх керівництва на «цапів-відбувайлів» – лікарів перинатального центру, адже Президентом України Львівський перинатальний центр офіційно відкрито ще 20 квітня 2018 року. Треба про щось звітувати!», – написав Ігор Прокопів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *