ОСТАННІ НОВИНИ

У облраді обіцяють наступного року відкрити другу чергу перинатального

Соломія Головіна

|

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк висловив сподівання, що другу чергу Львівського перинатального центру відкриють наступного року. Про це він заявив під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Дуже б хотілося, щоб на наступний рік ми могли здати перинатальний центр повністю», – зазначив він.

За його словами, медзаклад почне працювати вже найближчим часом.

«Нині відбулося офіційне відкриття. Безумовно завтра напевно він ще не буде приймати породіль, але це станеться найближчим часом, бо насправді там вже все готове… Це поки що перша черга, але умовно через тиждень він вже буде працювати. Справжнє відкриття перинатального відбудеться тоді, коли тут народиться перша дитина», – сказав Володимир Гірняк.

За його словами, за два роки з обласного бюджету на перинатальний виділили 78 млн грн, ще 45 млн грн спрямували з держбюджету.

«Коли прийшла наша каденція, перший пікет, з якими ми стикнулися, влаштували представники перинатального центру. І ми пообіцяли, що це зробимо. За останні два роки облрада виділила на перинатальний центр 78 млн грн, з державного бюджету дали 45 млн грн», – зазначив заступник голови Львівської облради.

Також він нагадав про те, що нині триває конкурс на посаду керівника перинатального, на який претендують Ірина Біль, Дзвенислава Москв`як-Лесняк та Марія Малачинська.

«Є троє претендентів на посаду директора. На останньому засіданні конкурсної комісії його хотіли зірвати. Ми враховуватимемо  думку трудового колективу, громадськості, депутатського корпусу і дивитимемося на фаховий рівень. Але не терпітимемо жодного тиску. Ми ще не визначилися. У середу відбудеться чергове засідання конкурсної комісії і є кілька варіантів: перший –  таки визначимося із кандидатом, другий –  якщо жоден із претендентів не отримає 5 голосів з 9, буде оголошено новий конкурс.

Нагадаємо, нині Президент України урочисто відкрив першу чергу Львівського перинатального центру. Для остаточного відкриття залишилося доробити ще один корпус – гінекологічний. За словами, підрядників на це необхідно ще 50 млн грн і, якщо будуть кошти, ці роботи готові завершити ще цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *