ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерство екології перевірить, чи безпечний майбутній львівський сміттєпереробний завод

Юлія Шпак

|

ЛКП «Зелене місто» подало до Міністерства екології та природних ресурсів України повідомлення про планову діяльність, яке підлягає оцінці впливу на довкілля. Оцінка, у свою чергу, дасть змогу виявити чи безпечний сміттєпереробний комплекс, який будуватимуть на вул.Пластовій, 13, для навколишнього середовища та здоров’я мешканців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Оцінка впливу на довкілля (ОВД) потрібна для з’ясування, чи безпечний будь-який господарський об’єкт для навколишнього довкілля та здоров’я тамтешнього населення. Проведення ОВД майбутнього господарства чи іншої діяльності дозволяє грамотно ухвалити рішення щодо реалізації проекту за допомогою вирахування усіх можливих несприятливих екологічних наслідків для довкілля.

Ознайомитись з опублікованим Повідомленням про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля по проекту «Будівництво механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів у м. Львові на вул. Пластовій, 13» можна в Єдиному реєстрі оцінки впливу на довкілля.

Зазначимо, земельну ділянку під сміттєпереробний комплекс на вулиці Пластовій ЛКП «Зелене місто» депутати міськради виділили 25 січня цього року.

А будівництво сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13 планують розпочати вже улітку цього року.

Нагадаємо, раніше сміттєпереробний комплекс хотіли збудувати на ділянці ТЕЦ-2 на Пластовій, 125, і навіть зробили ТЕО для цих робіт. Проте через неузгодженість у земельному питанні і супротив мешканців прилеглих сіл цю ділянку відкинули.

Варто додати, що у Львівській міськраді затвердили містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ЛКП «Зелене місто» механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *