ОСТАННІ НОВИНИ

За одну добу ощадливого режиму у Львові зекономили 70 тисяч кубів газу

|

Протягом 2 березня теплопостачальне підприємство Львова використало на 70 тис. кубічних метрів газу менше, ніж 1 березня. Це стало можливим завдяки запровадженню режиму ощадної подачі тепла, на яку «Львівтеплоенерго» перейшло за рекомендацією «Нафтогазу України».

 

У прес-службі міської ради Львова зазначають, що впродовж вихідних економія буде ще більшою, адже у навчальних закладах запроваджено режим ощадної подачі теплоносія зі збереженням мінімальної температури, необхідної для того, щоб не замерзла система.

«Заходи економії почали впроваджувати вчора до обіду. Тому за сьогоднішній день економія газу буде ще більша. Оскільки вихідні дні і навчання в закладах освіти нема, служби проводять роботу щодо коригування температури теплоносія, але до такого рівня, щоб не замерзла система. Очікуємо, що економія в суботу-неділю орієнтовно складе 150 тис м куб газу в день», – розповів Степан Пакіж, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Нагадаємо, вчора НАК «Нафтогаз України» оприлюднила звернення до українців протягом наступних 3-4 днів зменшити споживання газу, з метою зменшити можливі наслідки енергетичного шантажу з боку Росії. У Львівській міській раді також закликали власників індивідуальних газових котлів зменшити споживання газу протягом наступних 4-х днів задля економії енергоресурсів.

В управлінні освіти Львівської міськради прийняли рішення не припиняти у зв’язку з газовою кризою навчання, а подавати тепло в навчальні заклади в ощадливому режимі. Водночас частина державних львівських вишів призупинила навчання у зв’язку із рекомендацією МОН. На Львівщині освітні заклади призупинятимуть навчання, якщо температура у приміщеннях буде нижчою, ніж +16 градусів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *