ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львова погодили накладення мораторію на закріплення земель ЛАЗу

Катерина Родак

|

Депутати Львівської міськради погодили накладення мораторію  на закріплення земельних ділянок Львівського автобусного заводу, що на вул. Стрийській, 45.За відповідну ухвалу проголосувало 56 міських обранців, передає кореспондент Львівського порталу із сесійного залу.

 

Згідно прийнятої ухвали «Про забезпечення ефективного використання території колишнього Львівського автобусного заводу», мораторій встановлюється доти, доки не буде зареєструовано право власності територіальної громади  Львова на майно ЛАЗу.

Так, юридичний департамент ЛМР спільно з ДФС має за результатами інвентаризації будівель, споруд, площадок, які розташовані на території колишнього Львівського автобусного заводу вжити заходів стосовно виявлення безхазяйного майна. Згодом цей майно мають зареєструвати за територіальною громадою.

Окрім того, міськрада звернеться до Генеральної прокуратури України з метою запобігання  вилученню майна зі статутного капіталу ЛАЗу у рамках розгляду судової справи про банкрутство ТзОВ«Будтрансгаз» (підприємство, що приватизувало гуртожитку ЛАЗу у Львові -ред.).

Нагадаємо, минулого пленарного засідання депутатам міськради пропонували погодили виплату боргу АТП-1 перед ЛАЗом. Тоді міські обранці не дійшли до спільного рішення щодо цього питання і перенесли його. Це питання мають розглянути вкінці сьогоднішнього засідання.

Також раніше депутати направляли звернення до Генпрокуратури та МВС щодо розслідування приватизації Львівського автобусного заводу.

Водночас юридичний департамент ЛМР напрацював ухвалу щодо викупу ЛАЗу, проте її виключили із порядку денного сесії.

Як відомо, з 2001 року ЛАЗ перебуває у власності російського бізнесмена Ігоря Чуркіна та низки іноземних компаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *