ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада хоче викупити Львівський автобусний завод

Катерина Родак

|

На сесію Львівської міської ради, що відбудеться 15 лютого, виноситься питання про купівлю майна колишнього Львівського автобусного заводу.

 

Як йдеться у проекті ухвали, депутати мають погодити визнання за доцільне відновлення роботи Львівського автобусного заводу і надати згоду на такий план дій для департаменту економічного розвитку:

– План створення та реалізації інвестиційного проекту “Львів ЛАЗ“:

– Визначення меж ділянки, переліку виробничих та інших приміщень.

– Інвентаризація інших наявних на території активів.

– Порядок викупу, вилучення у власників чи розпорядників активів суб’єктів господарювання на території Львівського автобусного заводу у Львові.

Усього місто планує викупити 240 об’єктів майна ЛАЗу.

Зазначимо, що ще у 2015 році у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект «Про націоналізацію майна товариства з обмеженою відповідальністю “Львівські автобусні заводи”». Зараз проект закону перебуває на розгляді у комітет ВРУ з питань економічної політики. Законопроектом передбачається примусове відчуження об’єктів права приватної власності на користь держави (націоналізація майна) ТзОВ «Львівські автобусні заводи» з мотивів суспільної необхідності – розбудови вітчизняного машинобудування.

Нагадаємо, що Львівський автобусний завод припинив своє функціонування у жовтні 2014 року. Сьогодні обладнання  підприємства, основне майно якого належить росіянину Ігорю Чуркіну, вивозиться у невідомому напрямку, будівлі розпродаються за безцінь.

Львівський автобусний завод був основним поставником автобусів до Євро-2012. Львівське АТП №1 до сьогодні має заборгованість перед цим підприємством, через що у місті арештовують автобуси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *