ОСТАННІ НОВИНИ

Мінінфраструктури підтвердило, що скасування безкоштовного проїзду для пенсіонерів – незаконне

Андрій Котенський

|

Скасування пільгового проїзду для пенсіонерів за віком в громадському транспорті є незаконним, про це йдеться у відповіді Міністерства інфраструктури України. Відповідну відповідь Мінінфраструктури поширила ГО «Розвиток громади», передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначає Мінінфраструктури, постанова Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354, яка передбачає право пенсіонерів на пільговий проїзд у громадському транспорті є чинною. А автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, окрім випадків передбачених законодавством.

Статтею 60 Закону України «Про автомобільний транспорт», передбачено відповідальність суб’єкта підприємницької діяльності за безпідставну відмову від пільгового перевезення у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як відомо, приватні перевізники, які працюють на автобусних маршрутах Львова та області, вирішили запровадити з 20 січня стовідсоткову оплату за проїзд для пенсіонерів за віком.

Після цього Міський голова Львова Андрій Садовий, запевнив, що: «На наших підприємствах, які є підконтрольні місту, люди як їздили так їздитимуть». Тобто проїзд у комунальному міському транспорті залишили й надалі безкоштовним для пенсіонерів.

Тим часом заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак заявив, що у низці міст вже відмовилася від пільгового перевезення і в комунальному, і приватному громадському транспорті, і ні в одній європейській країні нема пільгового проїзду в громадському транспорті, а працює монетизація пільг для перевізників.

Встановлюючи тарифи на проїзд пенсіонерам, перевізники прямо порушують постанову уряду. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив експерт.

Також на приватних перевізників пожалілися «Укртрансбезпеці».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *