ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер у Львові щорічно проводитимуть аудит комунальних підприємств

Дарина Смеречанська

|

Сьогодні, 25 січня, на сесії Львівської міської ради було прийнято ухвалу «Про проведення щорічного обов’язкового зовнішнього незалежного аудиту комунальних підприємств Львівської міської ради», передає Львівський портал.

 

«Ми маємо внесені зміни до Господарського кодексу України і згідно з цими змінами до виключних повноважень міських рад належить можливість затвердження критеріїв, за якими залучаються міжнародні аудиторські фірми для проведення аудиту фінансової звітності комунальних підприємств. Була створена комісія, до складу якої було включено депутатів і представників наших департаментів. У першу чергу, ми встановили два критерії, за одночасної наявності яких підприємство підлягає для проведення міжнародного аудиту: якщо чистий дохід від реалізації продуктів та послуг і внески у статутний капітал повинні перевищувати понад 5 млн гривень. Також ми обрали критерії для міжнародної аудиторської фірми, яка буде залучатися до перевірок: має бути членом міжнародної мережі аудиторських компаній і мати офіс в Україні; штатна чисельність працівників аудиторської фірми має склади 30 людей у компанії, де не менше, ніж 5 з них мають мати сертифікат на кваліфікаційну придатність, а також підприємство має виконати не менше 5 договорів на виконання аудиту річної фінансової звітності українських комунальних підприємств.

Обов’язковому міжнародному аудиту будуть підлягати найбільші наші підприємств: МКП «Львівтеплоенерго», ЛКП «Залізничнетеплоенерго», ЛКП  «Львівсвітло», АТП №1, ЛКП «Львівелектротранс», ЛМКП «Львівводоканал», ЛКП «Львівспецкомунтранс». Ми намагалися уникнути перевірки дрібних підприємств, оскільки вартість таких послуг достатньо високою», – зазначила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *