ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували пам’ять розстріляних членів ОУН

Олександр Косик

|

Сьогодні, 23 грудня, у Львові відбулись заходи з вшанування пам’яті розстріляних членів ОУН. Розпочались заходи з відкриття та освячення пам’ятної дошки Василю Біласу та Дмитру Данилишину на стіні колишньої тюрми «Бригідки» на вулиці Городоцькій, 20. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

На місці відбулось покладання квітів та громадське віче.

Пізніше відбулось покладання квітів та лампадок до могил Василя Біласа та Дмитра Данилишина на Меморіалі Українських Січових Стрільців (Янівське кладовище). Також відбулась панахида. Згодом поклали квіти та лампадки до пам’ятного хреста на Кортумовій горі (за Янівським цвинтарем) та провели молитву за 28-ма розстріляними членами Організації Українських Націоналістів.

«В цьому році виповнюється 85 років, як Василь Білас і Дмитро Данилишин були страчені в колишній тюрмі «бригідки». Ми подали ідею, були довгі переговори, і міська рада допомогла у встановленні таблиці, за що ми дякуємо», – зазначив провідник Львівської обласної організації українських націоналістів Олег Гринюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *