ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія не збирається захистити землі історичного ареалу Львова від забудови?

|

Львівська міська рада не може виконати рішення суду щодо визнання земель історичного ареалу Львова землями історико-культурного призначення. Про це сьогодні, 29 вересня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради повідомила керівник юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, під час виконкому було погоджене рішення “Про розроблення детального плану території у районі вул. Академіка      А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Грецької, вул. Зарицьких”.

«Це питання зміни трасування дороги, питання інвестиційного проект «Tram-депо» і також перегляд магістральної вулиці по вулиці Зарицких, яка трасувалась через парк. І ми хочемо переглянути це, бо такої необхідності зараз нема.», – прокоментував рішення головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Також він додав, що детальний план необхідно розробити, аби унеможливити забудову саду біля вілли Бачевського.

«Там точилася велика полеміка, бо ділянка вілли Бачевського  є єдиним комплексом пам’ятки разом з будинком для прислуги. Було шучно поділено землю протягом років незалежності. Було дуже багато звернень на забудову того саду, і ми його не розглядали. Тому пропонуємо прийняти таке рішення, щоб не допустити забудови саду», – пояснив він.

Під час обговорення цього питання активістка ГО «Народна дія» Олеся Дацко запротестувала:

«Як таке можна дозволяти без історико-архітектурного плану? Він досі не затверджений. Там є пам’ятка архітектури – трамвайне  депо…Є відкрите кримінальне провадження з те, що ЛМР в межах історичного ареалу не визнає землі історико-культурного призначення, і зобов’язана ці землі визнати».

Своєю чергою головний юрист міськради Гелена Пайонкевич зазначила, що не бачить причин не погоджувати рішення про розробку детального плану території і пояснила:

«Сьогодні Львівська міська рада не має можливості виконувати рішення суду (щодо історико-архітектурного плану-ред.) , бо воно сформульовано так, що на мою думку, воно не підлягає виконанню. Виконавче провадження є відкрите. Наскільки мені відомо, виконавча служба звернулася в поліцію про відкриття кримінального провадження за невиконання рішення суду. Подальша його доля мені невідома».

Урешті решт члени виконкому погодили розробку детального плану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *