ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни вимагають не облаштовувати у парку «Знесіння» автостоянок та автомийок

Єва Корнійчук

|

Громада Львова вимагає заборонити будувати будь-що у парку «Знесіння» та викупити майно забудовника, що там розташоване. Про це йдеться у протоколі громадських слухань, що проводилися 19 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

Таким чином на громадських слуханнях вирішили:

  1. Запропонований «Проект організації території парку «Знесіння», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів» – відхилити, як такий що є категорично неприйнятний, суперечить вимогам чинного Законодавства та волевиявленню територіальної громади м. Львова.
  2. Заборонити будь-яке нове будівництво на території РЛП «Знесіння». (В тому числі, але не обмежуючись – відпочинкових, готельних, готельно-розважальних споруд, котеджне та житлове будівництво тощо).
  3. Заборонити на території РЛП «Знесіння» розміщення автостоянок, автомийок та інших об’єктів, які перешкоджають використанню земель парку за їх цільовим призначенням.
  4. Виконати набувше законну силу рішення суду по справі № 813/716/16. Внести зміни у земельну документацію, зазначивши код класифікції земель парку як 08.04
  5. Запропонувати Львівській міській раді надати автостоянці по вул. Харківській 44 іншу земельну ділянку з метою вивільнення вказаної ділянки парку і її подальшому використанні згідно цільового призначення;
  6. Запропонувати Львівській міській раді викупити для суспільних потреб у ТзОВ «АрхіБуд» об’єкти нерухомого майна по вул. Довбуша 15 з метою приєднання  цієї земельної ділянки до території парку і її подальшого використання за цільовим призначенням земель парку.
  7. Враховуючи надзвичайно важливу роль РЛП «Знесіння» як історичного, культурного та екологічного об’єкту для м. Львова – всі подальші рішення, які стосуються розпорядження землями парку «Знесіння», їх облаштування та реорганізації, проводити після широких громадських слухань (обговорень).
  8. Запропонувати Львівській міській раді провести відкритий та прозорий конкурс на посаду директора РЛП «Знесіння», включивши до конкурсної комісії представників громадськості.
  9. Запропонувати Львівській міській раді ініціювати розробку нового «Проекту організації території парку «Знесіння», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів» з урахуванням вимог чинного Законодавства, існуючого правового стану та волевиявлення територіальної громади м. Львова;

«Я впевнений, що ми з вами рухаємось в одному напрямку. Ми вирішили почути думку громади з приводу проекту, хоча Закон не зобов’язує нас проводити Громадські слухання стосовно проектів такого плану. Загальна площа парку – 380 га. Охоронна зона – 480 га»,  – прокоментував таке рішення керівник департаменту містобудування ЛМР Сергій Корованийк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *