ОСТАННІ НОВИНИ

Американські хірурги прооперують у Львові більше півсотні дітей з опіковими травмами

Дарина Смеречанська

|

Соціальний проект «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» вже всьоме зібрав кращих спеціалістів, які допомагають маленьким українцям подолати наслідки опіків різного ступеня важкості. З 23 до 30 вересня у Львові на базі клініки Medicover хірурги та анестезіологи Міжнародної Виїзної клініки Shriners Hospitals for Children спільно з українськими лікарями під керівництвом Генадія Фузайлова консультують та оперують дітей зі всієї України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Перший візит на Львівщину для допомоги дітям ми здійснили ще у 2010 році, і щоразу наш проект набирає все більших масштабів. У цьому році ми вперше прооперуємо кілька дорослих хворих, а також використаємо надсучасний лазер, який дозволяє видаляти шрами без хірургічного втручання», – розповів директор виїзної клініки, доктор Генадій Фузайлов і зазначив, що усі операції безкоштовні завдяки підтримці Medicover, Союзу українців в Америці, а також фундації Children’s Burn Foundation.

Підготовка проекту розпочалася в січні цього року. За цей час відбулись спеціальні медичні консультації, відповідно до яких сформувалася група пацієнтів на огляд. Координатором проекту є Мирослава Децик, завідувач лікувально-консультативним відділенням Medicover.

«Це велика робота, яку виконують наші фахівці, а також кращі спеціалісти з лікарень Львова, – наголосив головний лікар медичного центру Medicover Руслан Червак. – Спершу ми проводимо скайп-конференції із дітьми та їх батьками, потім їх оглядають наші лікарі, а згодом і американські хірурги».

Як розповів пластичних хірург із Бостона Даніель Дрісколл, відбір дітей відбувається дуже ретельно, адже щороку кількість охочих збільшується. Тому обирають дітей, яким можуть допомогти тут і зараз.

Цього року у проекті бере участь 190 дітей, більша частина з яких вже проходила лікування за цією програмою, але є і нові пацієнти. Загалом ще у неділю, 24 вересня, лікарі оглянули 109 дітей з рубцевими змінами після опіків, з яких відібрано 52 дитини для проведення оперативних втручань. Операції триватимуть з 25 до 29 вересня включно.

За словами  начальника управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимира Зуба, у межах проекту прооперують дітей практично з усіх регіонів України. До прикладу, є діти із Донецька, Миколаєва, Умані, Одеси.

«Опіки – це хвороба, яка залишається на все життя. Її неможливо просто вилікувати, до прикладу, як ангіну чи бронхіт, для цього потрібні постійні хірургічні втручання. Із року в рік дитина росте, а опік чи рубець – ні. Тому потрібно розуміти, що людям досить складно жити з цим і вони потребують допомоги», – говорить Володимир Зуб.

У межах проекту заплановано проведення лекційного дня,  на якому практикуючи дитячі та дорослі хірурги, анестезіологи та лікарі-інтерни прослухають лекції, присвячені американському досвіду роботи при опіках. Лекції відбудуться 27 вересня на базі клініки Medicover.

Нагадаємо, «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» – унікальний проект, що гуртує кращих спеціалістів: дитячих анестезіологів, фахівців з інтенсивної терапії, дитячої та пластичної хірургії, медсестер, студентів-волонтерів. Його метою є підвищення доступності лікування пацієнтів дитячого віку, обмін досвідом, покращення надання медичних послуг.

За додатковою інформацією – звертайтесь: Анна Аксьонова, 097 0 800 820,  [email protected]

Фото: parenthub.com.au

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *