ОСТАННІ НОВИНИ

Головного лікаря однієї з районних лікарень Львівщини оштрафували через корупційний «бізнес»

Дарина Смеречанська

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та слідчого управління поліції Львівщини припинили корупційний “бізнес”, налагоджений головним лікарем районної лікарні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

Гроші посадовець вимагав у підприємців, котрі у приміщенні лікарні проводили діагностику загального стану пацієнтів. У разі відмови сплачувати певну суму, керівник медзакладу погрожував не впускати їх на територію лікарні.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області та працівники слідчого управління поліції Львівщини у березні цього року затримали головного лікаря у його службовому кабінеті під час отримання неправомірної вигоди.

З шухляди робочого столу посадовця поліцейські вилучили 6,4 тисяч гривень, які він отримав за «дозвіл» на проведення господарської діяльності. Також встановлено, що раніше він вже отримав від підприємців 2,7 тисяч гривень за ту саму «послугу». Загалом сума отриманого хабара склала 9,1 тисяч гривень.

Працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області скерували на розгляд суду обвинувальний акт щодо посадовця за скоєння ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У вересні суд визнав головного лікаря винним в отриманні неправомірної вигоди та присудив йому штраф у розмірі 20,4 тисяч гривень. Окрім того, суд заборонив йому обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями протягом двох років.

Фото: поліція

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *