ОСТАННІ НОВИНИ

Музейний страйк. Майже усі працівники «Території терору» розпочали безстроковий протест

Катерина Родак

|

Сьогодні, 19 вересня,  працівники Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» почали безстроковий страйк. Про його проведення, згідно з трудовим законодавством, колектив у письмовій формі за 7 днів повідомив відповідний керуючий орган – Управління культури Львівської міської ради. Про це Львівському порталу повідомили в музеї «Територія терору».


Участь у протестних акціях беруть 11 з 12 співробітників музею. Рішення про проведення страйку було викликане подіями, пов’язаними з проведенням третього конкурсного добору на посаду директора музею «Територія Терору», яке відбулося з порушеннями чинного законодавства у сфері культури.
Колектив висуває такі основні вимоги до Управління культури:
– публічне визнання допущених помилок та скасування оголошених результатів роботи незаконної комісії з добору директора Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору»;
– проведення прозорого, відкритого, чесного і ЗАКОННОГО конкурсу;
– створення міжфракційної депутатської комісії, для перевірки всіх вище перерахованих фактів та покарання винних у допущених беззаконнях чиновників;
– відновлення фінансування робіт із створення постійної експозиції музею.
Також, через неправомірні дії конкурсної комісії з визначення директора музею і одним з кандидатів на цю посаду – Володимиром Довжинським – подано судовий позов.

Як відомо,  7 вересня, відбулось відкрите засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду директора Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору». Тоді на конкурс не прийшла частина складу конкурсної комісії та один із кандидатів на посаду: вони заявили, що цей конкурс  – поза законом. Згодом в.о. директора музею заявив, що готує позов до суду, а колектив установи погрожував страйком.

Попри це з новою керівницею музею уже підписали контракт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *