ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники музею «Територія терору» вимагають скасувати результати конкурсу на посаду директора

Єва Корнійчук

|

Колектив музею «територія терору» вимагає скасувати результати конкурсу на посаду директора музейного комплексу, який відбувся минулого тижня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі музею.

Так, за словами працівника музею Ярослава Погоральського, міське управління культури на свій розсуд оголошує та скасовує конкурси без будь-яких правових підстав

«Вже в березні 2017 року комісія зібралася на своє перше засідання. Воно фактично відбувалося в два етапи. І на другому етапі цього першого засідання члени конкурсної комісії які представляють управління культури і громадські організації демонстративно в знак протесту з своєї мотивації вийшли з конкурсної комісії. Згідно закону, це означає що конкурсна комісія не має відповідного кворуму і конкурс був відповідно скасований  і оголошений другий конкурс. Другий конкурс завершився фактично на етапі тільки жеребкування громадських організацій, представників громадських організацій, оскільки відбувся з кричущою кількістю порушень цей конкурс, це жеребкування. І властиво, одна з громадських організацій подала позов про скасування результатів жеребкування, і відповідно як пізніше пояснювали представники ЛМР вони зрозуміли  свої помилки і вирішили цей конкурс скасувати. Тобто було оголошено третій конкурс. Хоча коли під час третього конкурсу ми ставили запитання – покажіть будь ласка документи на підставі чого ви скасували другий конкурс і відповідно призначили третій – цього не було зроблено. Тобто управління культури, яке є організатором цього конкурсу, фактично на свій розсуд оголошує та скасовує конкурси без будь яких правових підстав», – розповів він.

Власне щодо третього конкурсу, то Я. Погоральський зазначає:

«Зокрема були допущені до конкурсу організації, які не мають відношення не просто до музею, а й до культури дуже віддалене. Зокрема йдеться про ГО «Львів Моушн», «Драйв Сіті». Це громадські організації які просувають паркур, це є організації автомобілістів у Львові».

Водночас член конкурсної комісії Віталій Ляска відмітив, що йдеться радше про такий спосіб ручного призначення директорів вигідних міській владі.

«Щоб ви собі розуміли: до складу конкурсної комісії входить три представники від трудового колективу і три представники від управління культури, і три представники від незалежних громадських організацій. Тобто слово незалежних в тому випадку було зігноровано», – каже він.

Таким членом трудовий колектив музею вимагає скасувати результати конкурсу, також в.о. директор музею Володимир Довжнський готує позов до суду.

«Перш за все слід зауважити, що вже є одне діюче судове провадження по позову однієї з громадських організацій, що подавала свої документи на жеребкування до конкурсної комісії, це ГО «Товариство пошуку жертв «Пам’ять», яка подала позов на оскарження результатів жеребкування, в частині того, що були допущені громадські організації, які не є профільними, не мають відношення у своїх статутах до діяльності музеїв чи взагалі до галузі культури, про що згадували делегати в конкурсну комісію (Погоральський, Ляска). Вже було перше засідання по цій справі. Наступне засідання слід очікувати 5 жовтня, де буде по суті розглядатися цей позов,  а стосовно ще одного позову, то це позов від мене як від одного із кандидатів на посаду директора, в частині того, що я вважаю результати 7 вересня необ’єктивними, оскільки вони отримані в недотриманні визначеного законом двомісячному терміні, а також за умови виключно одностороннього голосування, тобто, коли всі 6 членів конкурсної  комісії, які брали участь у засіданні, представляли одну силу тобто орган управління, управління культури ЛМР. І це буде в найближчі дні поданий такий позов до суду на управління культури та департамент розвитку ЛМР». – розповів він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *