ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє мешканців Львівщини потрапили до реанімації з ботулізмом

|

Двоє мешканців Сокальського району після споживання домашньої консерви опинилися у важкому стані у Львівській інфекційній лікарні. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

За її словами, 17 серпня двоє чоловіків 1958 і 1959 року народження вживали вдома законсервоване тушковане м’ясо. Їм одразу стало погано, довелося їхати у лікарню: спочатку в районну,  потім  – до Львова.

«Чоловіки вживали м’ясну консерву  – «тушонку» –  без термічної обробки. Відразу відкрили ї з’їли. Спочатку відчули погіршення загального самопочуття: нудота, блювота. Далі приєдналися інші розлади: почало розпливатися перед очима, двоїтися. Далі виникли порушення інших органів і систем. Вони спочатку звернулися у Сокальську лікарню, а звідти були скеровані у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню», – розповіла Н. Тімко.

За словами спеціаліста, наразі стан чоловіків – важкий.

Також вона зазначила, що найближчим часом до Львова мають направити сироватки від ботулізму, які у малій кількості нещодавно з’явилися в Україні:

«Сироватка від ботулізму є у МОЗі, учора написали лист-замовлення. Її мають передати, можливо, сьогодні вже вона буде».

Без сироватки, за словами Наталії Тімко, у хворих все ж таки є шанс перебороти хворобу.

«Не всім хворим за останні роки вводилася сироватка. Існує ще низка методів лікування детоксикації, тобто промивають шлунок, кишківник, вводять багато препаратів. Звичайно, що сироватка необхідна для більш швидкого одужання», – пояснила вона.

Як не підхопити ботулізм, смакуючи консервами, ми писали тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *