ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч дев’ять сільських шкіл Львівщини не відчинять двері школярам

|

Під хвилю модернізації мережі навчальних закладів Львівщини потрапило 9 малокомплектних сільських шкіл. Про це сьогодні, 21 серпня, на прес-конференції заявила директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій, передає кореспондент Львівського порталу.

«На сьогодні ми маємо рішення місцевих органів влади про призупинення діяльності 9 навчальних закладів у зв’язку з відсутністю контингенту. У 13 закладах понижено ступінь, ще 10 – реорганізовано в НВК», – сказала вона.

За її словами, це є вимушеним кроком у зв’язку з неякісним рівнем освіти, який надавався школярам у сільській місцевості.

«Ми реально мусимо звернути увагу на якість освіти у малокомплектних школах. Ми проаналізували результати ЗНО: в одній з шкіл з шести випускників троє взагалі не подолали поріг у 100 балів», – зауважила Любомира Мандзій.

Директор департаменту освіти пообіцяла, що дітям, які навчалися у цих школах,забезпечать автобусний доїзд до нових навчальних закладів.

«Дитині мають створити сприятливі умови: її мають забирати з конкретної зупинки, в конкретний час, і щоб автобус не ламався. Це все закріплено за органами управління освіти», – наголосила посадовець.

Додамо, що станом на сьогодні для Львівщини закуплено 45 нових шкільних автобусів, з них три – для перевезення дітей з особливими потребами. За словами Любомири Мандзій, до кінця року область планує отримати ще 26 автобусів.

Додамо, що Львівській ОДА переконані, що значна кількість малокомплектних шкіл у сільській місцевості спонукає до оптимізації мережі навчальних закладів.

Фото: Голос Карпат

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *