ОСТАННІ НОВИНИ

Через два тижні львівські трамваї знову їздитимуть до вокзалу

|

Колію на вулиці Чернівецькій  планують відкрити для трамваїв з 1 вересня. Про це сьогодні, 21 серпня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами мера Львова, відкриття дороги до вокзалу відбудеться або 1, або 4 вересня.

«У цьому році відкриваємо трамвайне сполучення по відремонтованій колії. Сьогодні дебатуємо, чи робити це з 1 вересня, чи з 4-го. У перші дні вересня однозначно трамвай буде сюдою курсувати. Будівельники пропонують відкриття робити з 4 вересня, я їх  переконую ,що краще це зробити з 1 числа, тому що приїжджають львів’яни з дітьми з відпусток. Наразі ми прийняли таке рішення, що вони будуть працювати більшу кількість годин впродовж цього тижня, щоб вийти 1 вересня на відкриття», – зазначив А. Садовий.

Він додав, що автомобільну частину дороги робитимуть вже у 2018 році.

«Зараз проектна команда працює над взагалі роботою по самій площі і магістралі. Бо поруч треба буде вибудовувати нову якісну магістраль, і це вже буде робота наступного року», – уточнив він.

Водночас в.о. директора ЛКП «Львівавтодор» Євген Калитич нагадав, що наступного року планується також реконструювати розворотне трамвайне кільце, кошти на яке спочатку були закладені у реконструкцію колії на Чернівецькій.

«Роботи ведуться на ділянці 325 м, кошторисна варіть становила 3,3 млн грн. Сьогодні є економія у коштах, бо деякі роботи ми не виконували через те, що наступного року планується реконструкція вулиці Чернівецької і ці роботи будуть виконуватися тоді», – пояснив він.

«Зараз залишилося збудувати посадочну платформу і встановити 12 платформ контактної мережі.  На 99% дорога готова до експлуатації. Тому, я думаю, заплановані наші на 1 вересня повинні бути втілені», – анонсував посадовець.

У компанії Egis, що веде нагляд за виконанням робіт кажуть,  що наступного року, коли будуть виконуватися роботи з будівництва розворотного кільця, рух трамваїв до вокзалу знову обмежать.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *