ОСТАННІ НОВИНИ

Менеджер обікрав підприємство, на яке працював, на більш ніж мільйон гривень

|

На Львівщині судитимуть менеджера, який привласнював майно підприємства, на якому працював. Працівники Управління захисту економіки у Львівській області викрили схему системного розкрадання товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 1 200 000 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Слідчий відділ Шевченківського відділу поліції 17 серпня в рамках кримінального провадження, відкритого за матеріалами УЗЕ у Львівській області, направив  до суду обвинувальний акт щодо 30-річного керівника відділу продажу одного із підприємств Львівщини.

Будучи матеріально-відповідальною особою, зловмисник використовував  власний персональний логін та пароль для доступу до програмного комплексу «1с Бухгалтерія» та у період з липня 2016 року по квітень 2017 року привласнив товарно-матеріальні цінності підприємства на загальну суму у 1,2 мільйона гривень.

Зокрема, менеджер на підставі фіктивних видаткових накладних отримував смолу та затверджувач, які опісля реалізовував, а отримані кошти використовував на власні потреби.

Обвинуальний акт за ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) скерований на розгляд до суду.

Вчинення цього злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *