ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація на Львівщині не є загрозливою, - моніторингова місія ОБСЄ

|

Керівник моніторингової команди ОБСЄ у Львові Георгій Калініс сказав, що згідної звітів спостерігачів місії, безпекова ситуація на Львівщині не є загрозливою. Про це та про те, що входить в  обов’язки Спеціальної моніторингової місії безпосередньо у Львівській області, він розповів під час прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

Команда у Львові складається з 16 співробітників: 10 міжнародних колег та 6 українських. Тут спостерігачі збирають дані для постійної Ради ОБСЄ, щоб та могла реально оцінювати ситуацію в Україні.

«Ми здійснюємо моніторинг безпекової ситуації у Львівській, Волинській ра Рівненській областях. Це моніторинг загальної безпекової ситуації, демонстрацій та громадських зібрань, питання незаконного видобутку бурштину, проблема з вивозом сміття у Львові та групи самозахисту в області. Що ж стосується людського виміру і гендерних питань, то ми здійснюємо моніторинг ситуацій, в яких опинились внутрішньо переміщені особи, демобілізовані учасники АТО, представники нацменшин. Також ми здійснюємо моніторинг свободи слова та свободи медіа, свободи віросповідання, питання гендерної рівності, гендерне насилля, торгівля людьми. Окрім того, ми працюємо з питанням місцевого самоврядування та реалізації та дотримання верховенства права», – сказав він.

Зазначимо, що спостерігачі не роблять ніяких висновків, але лише звітують про ситуацію в Україні.

Спеціальна моніторингова місія впродовж тривалого часу слідкує за ситуацією на Львівщині і запевняє, що вона не є небезпечною.

«Ми дуже уважно відслідковуємо та відстежуємо ситуацію в області. Наразі ми не можемо сказати, що ситуація у Львівській області є небезпечною чи загрозливою, але ми завжди готові зреагувати, якщо будуть якісь ознаки можливого загострення чи погіршення ситуації на Львівщині», – додав Керівник моніторингової команди ОБСЄ у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *