ОСТАННІ НОВИНИ

Польща ще не вирішила, чи буде в її паспортах Львів

|

Остаточне рішення про те, які зображення будуть розміщені в новому польському паспорті, буде прийняте у вересні. Про це повідомили в МВС Польщі, передає Європейська правда із посиланням на Gazeta Prawna.

У відомстві наголосили, що інтернет-голосування щодо мотивів, зображених на сторінках нового паспорта, має характер громадського обговорення.

“Представлені мотиви вказують на постаті, події, місця і символи, пов’язані з відновленням незалежності Польщі в 1918 році. Ще раз підкреслюємо, що жодного рішення наразі не прийнято. Зараз важко передбачити, які зображення будуть обрані” – повідомили в МВС Польщі, коментуючи протест Литви і України щодо можливо розміщення у паспортаз зображень з Вільнюса і Львова.

Нагадаємо, наступного року до сторіччя незалежності у Польщі буде випущено паспорт у новому дизайні. На його сторінках, серед інших зображень, буде Меморіал орлят у Львові.

У понеділок у Міністерстві закордонних справ України вручили ноту протесту послу Польщі в Україні Яну Пєкло, повідомивши, що останні дії Варшави негативно вплинуть на двосторонні відносини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *