ОСТАННІ НОВИНИ

Польща робить недружній крок, розмістивши у паспорті зображення Меморіалу орлят зі Львова, - МЗС

Соломія Григор'єва

|

В понеділок у Міністерстві закордонних справ України вручили ноту протесту послу Польщі в Україні Яну Пєкло, повідомивши, що останні дії Варшави негативно вплинуть на двосторонні відносини. Про це в коментарі Європейській правді повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца, передає Львівський портал.

Беца наголосила, що польського дипломата викликали до МЗС у зв’язку з намірами польської сторони розмістити на сторінках нового паспорта Польщі зображення так званого «Цвинтаря орлят» на території Личаківського кладовища у Львові

«Послу вручили ноту, в якій висловлюється рішучий протест щодо намірів польського Міністерства внутрішніх справ і адміністрації розмістити на сторінках нового паспорта Польщі зображення каплиці-ротонди, розташованої на території Польських військових поховань на Личаківському кладовищі у місті Львів», – наголосила вона.

«Україна розглядає такі наміри як недружній крок, що негативно впливає на розвиток стратегічного українсько-польського партнерства», – зазначила речниця зовнішньополітичного відомства.

Беца повторила позицію України про те, що «оцінка історичних подій є справою істориків» і сторонам варто утриматися від «політизації окремих історичних фактів, що шкодили б розвитку взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Польщею».

Раніше повідомлялося, що у 2018 році до сторіччя незалежності у Польщі буде випущено паспорт у новому дизайні. На його сторінках, серед інших зображень, буде Меморіал орлят у Львові. Також розглядається можливість того, що на одній зі сторінок з’явиться зображення Святих воріт, розташованих у Вільнюсі (відомі як Ворота Світанку або Остра брама).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *