ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового «вмивають руки» від підняття сміттєвих тарифів і «переводять стрілки» на Синютку

|

Тарифи на вивезення ТПВ у місті погоджує Львівська обласна адміністрація. Про це заявив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, передає прес-служба ЛМР.

У меріїнагадують, що з 1 липня цього року повноваження щодо поводження з ТПВ у Львові передані Львівській ОДА. Водночас зазначають, що згідно з ухвалами сесії Львівської міської ради та Програмою, затвердженою Львівською обласною радою, ЛОДА погоджує тарифи на вивезення ТПВ у Львові і скеровує їх Львівській міській раді.

«Усі пам’ятають, що було засідання комісії ТЕБ і НС щодо вивезення сміття у Львові. Як наслідок, було прийнято пропозицію Львівської ОДА про делегуванням їм повноважень щодо поводження з ТПВ у м. Львові. Відповідно була прийнята ухвала сесії Львівської міської ради 29.06.2017 року № 2163, потім була ухвала, яка внесла доповнення в попередню від 20.07.2017 року № 2280, згідно яких повноваження щодо вивезення ТПВ у Львові делеговано Львівській ОДА.

У тексті ухвали передбачено: «надати на період до 30.06.2019 року згоду на поширення на території міста Львова повноваження Львівській ОДА щодо вирішення питання збирань, вивезення, зберігання та захоронення ТПВ, у тому числі: п. 1.4. – подання за попереднім погодженням Львівської ОДА на затвердження виконавчому комітету Львівської міської ради тарифів на вивезення ТПВ.»

У Програмі, прийнятій депутатами вже Львівської обласної ради зазначено: «Механізм виконання завдань програми. – до компетенції Львівської ОДА належить подання на затвердження виконавчому комітету ЛМР тарифів на вивезення ТПВ.

Тобто зараз, згідно із законодавством, перевізники подають свої розрахунки тарифів на вивезення ТПВ Львівській ОДА, вони їх перевіряють, погоджують і надсилають нам, щоб ми винести їх на затвердження виконавчого комітету.

Ми маємо лист з ЛОДА від 27 липня 2017 року щодо затвердження нових тарифів на вивезення ТПВ. У ньому вказано, що Львівська ОДА опрацювала подані перевізниками розрахунки тарифів на вивезення ТПВ, вони їх погоджують та скеровують нам на затвердження рішенням виконавчого комітету.

У додатку до листа багато таблиць, адже це 6 перевізників, три групи категорій населення, бюджетні установи, інші споживачі – для усіх окремі тарифи. Ми їх маємо опрацювати і якщо не бачимо помилок, то відповідно до ухвал, вимушені винести їх на засідання виконавчого комітету у цю п’ятницю», – розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Як повідомляв Львівський портал, найближчим часом виконавчий комітет ЛМР має розглянути рішення про підняття тарифу на вивезення сміття у два рази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *