ОСТАННІ НОВИНИ

Фахівці перевірили 80 водойм Львова: всі забруднені через миття машин, сміття та загнивання рослинності

|

У 2017 році мобільна хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» обстежила 80 водних об’єктів на перевищення гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин та промоніторила 64 перехрестя вулиць міста. Також провела вимірювання забруднення атмосферного повітря у 5 парках міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Так, в усіх 80-ти досліджуваних водних об’єктах виявлені перевищення гранично-допустимих концентрацій. Наднормативні концентрації спостерігались за такими показниками: залізо загальне, азот амонійний та аміак, фосфати, завислі речовини, СПАР,  БСК та ХСК.

Найбільш «забрудненими» (перевищення п’яти і більше компонентів) виявились водойми:  потік  «Водяний» (вул.Авіаційна,7, Залізничний р-н); став (вул. Богданівська-вул. Пластова (середня водойма) Личаківський р-н); озеро парк «Шевченківський гай» (вул. Чернеча Гора,1) та став (вул.Вахнянина,29, Палац творчості дітей та юнацтва Галичини), річка «Зубра» (с. Зубра, місток (300м від КНС); потік «Білогорський» (вул. Широка (в’їзд у с. Білогорща), Залізничний р-н); потік «Водяний» (вул.Авіаційна,7, Залізничний р-н), став (вул. Богданівська – вул. Пластова (середня водойма), Личаківський р-н); річка «Марунька» (500м від дороги Львів-Винники, Личаківський р-н); потік «Кривчицький» (вул. Старознесенська, 200, Личаківський р-н) та  потік «Лисиницький» (вул.Тракт-Глинянський,150, Личаківський р-н).

«Перевищення ГДК частіше зумовлено забрудненням водойм твердими побутовими відходами, використанням води для миття автомобілів, загниванням рослинності та цвітінням водойм тощо», – зазначають в хімічній лабораторії.

Також з початку року було виявлено 9 перехресть із найбільш забрудненим повітрям, зокрема: вул. І.Франка – вул. Левицького – вул. Кн.Романа; вул. Стрийська-  вул. Сахарова; вул. Стрийська – вул. Наукова – вул. Хуторівка; вул. Личаківська – вул. Пасічна; вул. Сяйво- вул. Широка – вул. Левандівська; вул. Шевченка – вул. Левандівська; вул. Городоцька – вул. Наливайко; вул. Городоцька – вул. Шевченка; пр. Чорновола – вул. Хімічна.

У 2017 році з 16-ти парків міста Львова лабораторія провела вимірювання забруднення атмосферного повітря у 5 парках: парку «700–річчя Львова» (Шевченківський р-н), парку «Снопківський» (Галицький р-н), парку «Високий  Замок» (Галицький р-н), парк  ім. Івана Франка (Галицький р-н), РЛП  «Знесіння» (Личаківський р-н). Перевищення нормативу максимально разової гранично допустимої концентрації в усіх обстежених парках не виявлено.

Як зазначають в КП «Адміністративно-технічне управління», результати моніторингу повітря та водних об’єктів надані у відповідні інстанції – в управління екології та ландшафтного планування ЛМР та департамент екології та природних ресурсів ЛОДА для прийняття управлінських рішень та  розроблення рекомендацій  для поліпшення екологічної ситуації в місті.

Фото: Варіанти

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *