ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура взялась за депутата Львівської облради, що заповнив неправдиву е-декларацію

|

Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження відносно депутата Львівської обласної ради за фактом подання завідомо недостовірних відомостей у е-декларації. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Прокуратурою Львівської області за результатами опрацювання даних сайту Національного агентства з питань запобігання корупції встановлено, що депутатом Львівської обласної ради у 2016 році отримано дохід у вигляді заробітної плати та дохід від продажу (обміну) нерухомого майна в сумі понад 300 тисяч гривень. Водночас, цей посадовець у декларації за 2016 рік відомості щодо вищезгаданих доходів не зазначив. Також, він не відобразив ¼ частки квартири, що перебуває у нього на праві приватної власності.

Відтак, за вказаним фактом прокуратурою області розпочато досудове розслідування за ст.366-1 КК України, яке наразі здійснюється слідчим відділом прокуратури області.

Нагадаємо, що статтею 366-1 КК України передбачено кримінальну відповідальність за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (400 тис грн).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *