ОСТАННІ НОВИНИ

Багатодітна жінка морила голодом, прив'язувала скотчем та катувала розпеченою ложкою всиновленого хлопчика

|

Поліція оголосила про підозру жінці, яка катувала всиновленого 9-річного хлопчика. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Закарпатській області.

17 липня співробітники спецвідділу слідчого управління повідомили жительці Ужгорода про підозру у вчиненні аж трьох кримінальних злочинів: нанесенні ушкоджень різного ступеня важкості та катуванні. Першопочатково поліція розпочала розслідування за фактом злісного невиконання обов’язків із догляду за дитиною, проте в ході слідства з’ясувалося, що 37-річна ужгородка била взятого під опіку хлопчика, знущалася з нього та навіть катувала. Обвинувальна сторона звернулася до суду з клопотанням про обрання щодо жінки міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке буде розглянуто завтра.

Багатодітна ужгородка взяла під опіку п’ятьох дітей із однієї родини. У чотирьох дівчаток та хлопчика померли батьки, і до того, як потрапти в сім’ю підозрюваної, діти жили у Перечинській школі-інтернаті.

Ужгородці, які допомагали знедоленим дітям, з часом помітили, що в новій сім’ї кояться підозрілі речі та 15 квітня 2016 року звернулися до керівництва НВК, де вони вчилися.  Першу підозру викликав той факт, що 9-річний хлопчик без будь-яких довідок із лікарні не відвідував школу впродовж довгого часу. Дитина мала рекомендацію від психолога про особливу увагу з боку вчителів, так як вважалася педагогічно занедбаною. У зв’язку з цим небайдужі громадяни написали в школу та службу в справах дітей лист-прохання про перевірку умов, в яких живуть прийомні діти.

Хоча діти часто мали сліди побоїв, перевірки соціальних служб та з навчального закладу не виявили порушень. Про це були складені відповідні акти. Більше того, директор школи видала наказ, яким зобов’язала вчителів та батьків із класів дітей цієї родини не втручатися в справи сім’ї.

Сусіди розповідають, що в цей період неодноразово бачили, як рідні діти прийомної матері граються в дворі, а всиновлені в цей час покарані. Вони також значно частіше стояли у кутку, а 9-річний хлопчик мав найбільше проблем з опікунами. Свідки заявляють – мати неодноразово говорила про те, що зламає хлопчика.

9 травня минулого року о 00.20 в клінічний центр нейрохірургії та неврології Ужгорода звернулася підозрювана, яка привезла дитину у важкому стані. Вона спробувала домовитися з лікарем про прийом хлопчика за межами лікарні, проте медик категорично відмовився. Дитину у центрі оглянути та виявили на тілі сліди серйозних побоїв, опіків, та інтоксикацію організму. Прийомна мама пояснила лікарю, що дитина впала у ванній. Медики в цю історію не повірили та забрали хлопчика в реанімацію. Там дитина все розповіла дорослим.

Хлопчик пояснив лікарям, що його били ременем із залізною пряжкою та пластмасовою вішалкою, морили голодом, прив’язували скотчем, катували розпеченою ложкою, та поділився іншими жахами життя в новій родині.

До 13 травня хлопчик пробув у центрі нейрохірургії та неврології Ужгорода, потім його перевели в Ужгородську міську лікарню, зрештою в Мукачівську обласну лікарню. В дитини діагностували черепно-мозкову травму, малому зробили операцію з пересадки шкіри, оскільки такі рани вже не могли загоїтися самостійно. Загалом маленький пацієнт перебував на лікуванні до липня.

Після цього дитина перебувала у прийомнику-розподільнику, реабілітаційному центрі та повернулася в Перечинську школу-інтернат.

Заступник начальника слідчого управління ГУНП в Закарпатській області Володимир Мага розповів, що у липні 2016 року підозрювана відмовилася від хлопчика, над яким чинила насильство, а 13 червня 2017 року відмовилася і від його сестри. 5-річна дівчинка, як і її брат, не відвідувала навчальний заклад, а коли повернулася до дітей, то була дуже наляканою.

37-річна ужгородка запевняє, що діти, від яких вона відмовилася – неадекватні та істеричні. Навіть переконувала, що хлопчик сам собі наносив тілесні ушкодження. Дитина пройшла психолого-психіатричну експертизу, яка визнала хлопчика абсолютно нормальним. Щоправда, після пережитого він став наляканим, тривожним та замкнутим.

Лікарі, які надавали дитині медичну допомогу, намагалися підтримати її морально. Вони відзначають, що ніколи в житті не бачили настільки понівеченого хлопчика.

«Медики розповідають, що дитина довго не могла наїстися, перебувала в жахливому психологічному стані. Проте варто відзначити й інше – незважаючи на те, що це маленький хлопчик, він зміг себе захистити. Йому вистачило сміливості заявити про ту несправедливість, яка його спіткала, і не відмовитися від своїх свідчень», – розповіла працівник поліції, яка безпосередньо займалася цією  справою, – заступник начальника відділу з розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я людини, слідчого управління ГУНП в Закарпатській області Оксана Данко.

Багатодітній ужгородці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 121 ККУ, ч. 2 ст. 125 ККУ та ч. 1 ст. 127 ККУ. Доки тривало слідство, вона встигла народити це одну дитину. А постраждалий від її рук хлопчик панічно боїться знову потрапити в сім’ю, хоч і сумує за сестрами, троє з яких досі перебувають під опікою підозрюваної у страшних злочинах.

Фото: shocked.news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *