ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєва «санта-барбара» у Львівській міськраді: в сюжет введуть іноземців, нардепів і ще більше інтриг

|

Комісія ТЕБ і НС Львова повторно звертається до органів державної влади щодо введення у Львові надзвичайної екологічної ситуації. Відповідне рішення сьогодні, 19 червня, було прийняте на позачерговому засіданні міської комісії, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами керівника міського департаменту ЖКГ Ірини Маруняк, у зв’язку із зупинкою роботи перевізника «АВЕ Львів» у Львові погіршилася ситуація з вивозом відходів.

«Сьогодні ситуація у місті щодо вивезення сміття є критичною. Не вивезено сміття з 403 майданчиків на території районів – вони є перенакопиченими. На майданчиках сміття лежить більше місяця. Критична є ситуація у трьох  районах: Сихівський, Шевченківський, Франківський. Сьогодні 8,5 тисяч тонн є сміття, яке не вивезено. Також я дала команду всім керівникам і головам адміністрацій провести комісії ТЕБ і НС, бо ситуація з компанією АВЕ є критичною – вона сміття не вивозить. Жодної машини за вихідні не вивезено. Якщо порівняти динаміку п’ятниці і понеділка, то вона йде на погіршення.», – наголосила вона.

Також І. Маруняк зазначила: аби вивезти усі відходи, що лежать просто неба, необхідно 850 сміттєвозів.

Водночас заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак повідомив, що на минулотижневе звернення міської комісії із надзвичайних ситуацій жодної реакції не було.

«Жодної реакції на попереднє звернення немає. Окрім того, продовжуються такі речі, як затримання повернення автомобілів сміття зі Львова. Учора біля Києва, на наш погляд , безпідставно затримали дві машини – це 40 тонн сміття, які потім півдоби повертаються до Львова», – заявив посадовець.

Своєю чергою  директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галина Слічна запропонувала…звернутися до міжнародних інституцій.

«Я пропоную нам звертатися до міжнародної спільноти, до міжнародних екологічних організацій, посольств іноземних держав», – зазначила вона.

Окрім того, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Іваніцький повідомив, що уся документація минулого засідання комісії ТЕБ і НС перебуває у правоохоронців.

«У п’ятницю усі документи комісії ТЕБ і НС були вилучені поліцією. Членів комісії викликають на допити», – звернув увагу він.

Таким чином комісія прийняла рішення повторно звернутися до президента України, Прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, голови Львівської ОДА та персонально до кожного депутата Верховної Ради щодо ситуації, яка склалася у Львові з вивезенням ТПВ.

«Сьогодні повторно звертаємося з тим, щоб проінформувати, що ситуація змінилась  в гіршу сторону. У випадку, якщо знову не буде ніякої реакції, звертатимемося до правоохоронних органів про бездіяльність відповідних посадових осіб. Іншого виходу не спостерігається», – резюмувала керівник юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, минулого понеділка міська комісії ТЕБ і НС прийняла рішення звернутися до представників державної влади щодо введення у Львові надзвичайної екологічної ситуації. Потім міський голова Львова назвав цю ініціативу знущанням над людьми.

Згодом прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відреагував на це звернення. Реакцію прем’єра мер Львова Андрій Садовий сприйняв як хамство.

А тим часом Львівський портал проаналізував, чим вигідне оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації міському голові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *