ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові ініціювали введення надзвичайної екологічної ситуації

|

Міська рада Львова звертається до Кабміну України щодо оголошення міста зоною надзвичайної екологічної ситуації. Відповідне рішення сьогодні, 12 серпня, прийняла міська комісія з питань ТЕБ і НС, передає кореспондент Львівського порталу.

Як пояснила керівниця юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, у зв’язку із критичною ситуацією зі сміттям, що склалася у місті, іншого виходу, аніж оголосити Львів зоною надзвичайного екологічного стану, немає.

«Ми не можемо виконати розпорядження міської Держпродспоживслужби щодо вивезення твердих побутових відходів зі Львова, тому даємо  доручення львівському міському голові, відповідно до Закону України «Про зону надзвичайної екологічної ситуації», у встановленому законом порядку звернутись до голови ЛОДА, Прем’єр-міністра України, Секретаря Ради національної оборони про оголошення адміністративних територій міста Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Також, оскільки рішення приймається Президентом України, пропоную поінформувати Президента України та Голову Верховної Ради України про ситуацію, яка склалась у Львові, і про подані звернення», – сказала вона.

Як пояснила Гелена Паянкевич, процедура прийняття відповідного рішення виглядає так: спочатку його приймає Уряд, після цього затверджує Президент і потім за нього голосують народні депутати України.

Міський голова Львова зазначив, що таке рішення є вимушеним кроком.

«Ситуація дійшла до межі. Ми своїми силами більше не можемо це все впорядковувати. Ми не маємо права ставити під загрозу життя мешканців Львова», – відреагував на цю ініціативу мер Львова Андрій Садовий.

Відтак, члени комісії проголосувати за це рішення та передали наступний хід для органів державної влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *