ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий назвав свою ініціативу введення надзвичайної ситуації у Львові знущанням над людьми

|

Якщо у Львові введуть надзвичайну екологічну ситуацію – це буде знущання над громадою. Таку думку сьогодні ,13 червня, під час брифінгу висловив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами мера Львова, учорашнє рішення міської комісії ТЕБ і НС було вимушеним кроком.

«Якщо на тій території,  де не відбуваються вибухи ат інші речі, штучно створену біду визнавати  зоною екологічного лиха – це знущання над громадою. Я був зобов’язаний зробити цей крок, він був підтриманий комісією НС. Якщо держава піде по цьому сценарію – це означає, що вони по відношенню до нас мають свої спеціальні плани», – зазначив А. Садовий.

Далі міський голова пояснив, що звернення міської комісії ТЕБ і НС до держави щодо введення надзвичайної екологічної ситуації – це реакція на буцімто штучне блокування полігонів України та пресувальної станції на Рясне.

«Як голова комісії з надзвичайних ситуацій, коли я бачу, що є загроза життю людей, я зобов’язаний вживати заходів. Це мій обов’язок. Якщо би працював прес, який завезений до Львова на початку цього року, то у Тернопільській області є полігон, що готовий приймати пресовані відходи», – побідкався А. Садовий.

Окрім того, він нагадав, якою є  ціна за зняття сміттєвої блокади зі Львова:

«Були вимоги. Що «Самопоміч» має перейти у підпорядкування олігархів. «Ти готовий здавати і продавати?» Здавати і продавати я нікого не буду. Крапка».

На питання, хто саме висуває до нього подібні вимоги, Андрій Садовий відповів:

«Небагато людей у нашій країні можуть робити такі пропозиції. Ви розумні люди, самі все розумієте».

Нагадаємо, учора міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення звернутись до державних органів влади щодо визнання Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації. Як розібрався Львівський портал, це дає міському голові неабиякі повноваження і розширює його вплив ледь не на усі сфери життєдіяльності міста.

Фото: Варіанти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *