ОСТАННІ НОВИНИ

Підрахували обсяг заподіяних Укрзалізниці збитків корпорацією Дубневичів в одній кримінальній справі

|

Слідчі підрахували обсяг заподіяних Укрзалізниці збитків корпорацією Дубневичів в одній кримінальній справі. Сума становить більше 11 мільйонів гривень. Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Українець В.В Солом’янського районного суду Києва «Про відсторонення від посади підозрюваної» від 3 квітня 2017 року, пишуть Варіанти.

У документі йдеться, що посадова особа «Укрзалізиниці», а саме начальник відділу шпальної продукції філії “Центр управління промисловістю” відсторонена від посади на строк до 21 травня 2017 року за клопотанням старшого детектива-заступника керівника Другого відділу детективів Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ. Також чиновниця визнана підозрюваною у зловживанні своїм посадовим становищем.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній в.о. начальника Державного підприємства “Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України”, з 01.12.2015 виконуючого обов’язки начальника філії “Центр управління промисловістю” ПАТ “Укрзалізниця”, вступив в змову з начальником шпального відділу начальницею відділу шпальної продукції філії “Центр управління промисловістю” та діючи спільно, усвідомлюючи злочинний характер своїх дій, в період з 10 листопада 2015 р. по 30 грудня 2015 р. уклали з ПрАТ “Коростенський завод залізобетонних шпал” фінансово-господарські правочини на користь ТОВ “Корпорація КРТ”, ТОВ “Арго”, ТОВ “НВФ Колія” та ТОВ “Промбудколія”, всупереч Закону України “Про здійснення державних закупівель”, та на виконання цих правочинів витратили на користь третіх осіб грошові кошти “Укрзалізниці” в сумі 152 мільйони гривень, з яких понад 26 мільйонів було безповоротно вибуто з активів “Укрзалізниці”, оскільки предметом вчинених правочинів була закупівля метизної продукції по цінам, які більш на 30% були завищеними від ринкових, чим “Укрзалізниці” завдано тяжких наслідків.

Внаслідок вчинених начальником ДП “Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України” та начальниці відділу шпальної продукції філії “Центру управління промисловістю”, дій в період з 11 листопада 2015 р. по 25 грудня 2015 р. ТОВ “Корпорація КРТ”, ТОВ “Арго”, ТОВ “НВФ Колія” та ТОВ “Промбудколія” реалізували  “Укрзалізниці” метизну продукцію по завищеним, порівняно з ринковими, цінам.

Так, “ТОВ “Корпорація КРТ” реалізувало:

шайбу пружинну двовиткову, в обсязі 94 тонни, по ціні 66 478,2 грн за тонну, на загальну суму 6 248 950,8 грн, при ринковій вартості 46 000 грн за тонну, що призвело до безповоротної втрати активів коштів “Укрзалізниці” в сумі 1 924 950,8 грн.;

болт клемний з гайкою, в обсязі 336 тонни, по ціні 49 920 грн за тонну, на загальну суму 16 773 120 грн, при ринковій вартості 34 600 грн за тонну, що призвело до безповоротної втрати активів коштів “Укрзалізниці” в сумі 5 147 520 грн.;

болт закладний з гайкою, в обсязі 392 тонни, по ціні 47 937 грн за тонну, при ринковій вартості 32 200 грн за тонну, на загальну суму 18 791 304 грн, що призвело до безповоротної втрати активів коштів “Укрзалізниці” в сумі 3 525 088 грн.;

болт для рейкових стиків з гайкою, в обсязі 31 тонна , по ціні 59 067,6 грн за тонну, при ринковій вартості 35 800 грн за тонну, на загальну суму 1 831 095,6 грн, що призвело до безповоротної втрати активів коштів “Укрзалізниці” в сумі 721 295,6 грн.” – сказано у рішенні.

Загалом – 11 318 853 гривень.

Раніше Львівський портал повідомляв, що міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів. А також накупила бракованих запчастин на 20 мільйонів

Згодом повідомлялося, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А сам Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «Укрзалізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами.

Також відбулися обшуки у офісі Дубневичів у Львові. Зокрема стало відомо, що мова про корпорацію КРТ, яка співпрацювала з фірмою, що ухилялась від сплати податків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *