ОСТАННІ НОВИНИ

Геннадій Зубко назвав остаточні причини аварії на шахті «Степова»

|

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на засіданні уряду прозвітував про причини вибуху на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», повідомляє УНН, передає кореспондент Львівського порталу.

Віце-прем’єр розповів, що урядова комісія з’ясувала низку фактів, які вказують на невідповідність будь-яких норм як охорони праці, використання устаткування, так практичних засобів, які перебували під час роботи шахти.

В першу чергу, за його словами, на шахті була відсутня дозвільна документація.

“Практично на 10 березня 2017 року була відсутня (документація – ред.) як на виконання робіт підвищеної безпеки, так і на роботу устаткування, які закінчилися ще 8 грудня 2016 року”, – сказав він.

Також, зазначив Г.Зубко, прийняття в експлуатацію 133 лави шахти, де відбувся вибух, пройшло без участі представників Держслужби з питань праці.

«В першу чергу була порушена схема, яка була затверджена Держпраці, про провітрювання шахти. І таким чином замість 473 кубів повітря в шахту поступало 156. Це означає, що недостатність провітрювання зумовило під собою виникнення і підвищення змісту метану, а також швидкості того повітря, яке було всередині. Це все було передумовою того вибуху, який стався», – наголосив він.

До того ж, за його словами, кабельна продукція, яка була в шахті, взагалі не відповідає нормативним правилам, і вона не могла бути застосована в шахті.

Віце-прем’єр зазначив, що шахтарі не знали, що стан метану підвищується, бо не спрацювали системи, які мали попередити і вимкнути енергозабезпечення шахти.

«Є підстави для того, щоб провести перевірку всіх шахт країни з зазначених вище питань, а також розробити заходи з недопущення подібних аварій на території України», – резюмував Г.Зубко.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Є загиблі. Також стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів. Голова ЛОДА Олег Синютка припускає, що трагедія на шахті могла статися через вибух метану. Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. Двоє із 14 врятованих гірників перебувають у важкому стані. Володимир Гройсман на Львівщині пообіцяв, що держава подбає про родини загиблих шахтарів та поранених гірників шахти «Степова». Також прем’єр пообіцяв виділити сім’ям загиблим на шахті «Степовій» по 500 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *