ОСТАННІ НОВИНИ

Школярів Львова заохочують долучатись до соціально-медичного проекту «Здорові діти»

|

У Львові стартував соціально-медичний проект «Здорові діти». 115 шкіл міста та близько 70 тисяч школярів стануть активними учасниками програми, яка має дослідити здоров’я дітей шкільного віку у Львові, виявити групи ризиків, запропонувати рекомендації щодо лікування і профілактики захворювань та визначити епідеміологічну карту міста. Про це сьогодні, 28 березня, на прес-конференції повідомили координатори проекту, передає кореспондент Львівського порталу.

Ініціаторами цього проекту стали:  благодійний фонд «Я не один»  спільно з кафедрою педіатрії №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького за підтримки Львівської міської ради.

«Що кожен з нас знає про стан здоров’я школярів? Наскільки здорові вони приходять до школи? Коли в них погіршується здоров’я? Як проходять процеси адаптації до школи? Коли в дітей починають розвиватись хронічні захворювання? Чому більшість дітей, що вступають до школи, є здоровими, а коли закінчують школу, мають багато хронічних захворювань? Для того, щоб з цим робити, треба розуміти саму ситуацію. І цей проект допоможе нам це зрозуміти, дослідити», – сказав професор кафедрою педіатрії ЛНМУ імені Данила Галицького Сергій Няньковський.

Відтак, організатори проекту прагнуть допомогти у лікуванні тим, хто потребує медичної допомоги і зберегти здоров’я школярів. А в майбутньому – створити великий медичний портал, де буде міститися уся найважливіша інформація для батьків учнів.

Відтак, дітям роздадуть анкети, які вони мають заповнити разом з батьками.

«Анкета складається з 89 простих питань, відповіді на які потім повертаються у школу. Вони дадуть поштовх батькам зайвий раз поспілкуватися на тему здоров’я. З відповідей на ці питання можна робити певні висновки про стан здоров’я дітей. Окрім того в анкеті є поради для батьків», – розповіла координатор проекту «Здорові діти» Марія Пучніна.

Опрацювання відповідей здійснюватимуть фахівці кафедри педіатрії Львівського національного медичного університету. Отримані дані вноситимуться у спеціальну базу даних, що дозволить розподілити дітей за групами ризиків і схильністю до тих чи інших хвороб. Потім для кожного учасника проекту створять особистий віртуальний кабінет, на який надійдуть результати дослідження та профілактичні рекомендації.

Найважливіший етап проекту – клінічна діагностика та вироблення рекомендацій для батьків, діти яких потрапили у групи ризику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *