ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця відхрестилася від засмічення Персенківки

|

Львівська залізниця не вивозить побутові, будівельні чи інші відходи на територію, прилеглу до залізничної станції на вул. Пересенківка. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Львівського порталу.

Як йдеться у відповіді на запит, сміття, що турбує мешканців, не має стосунку до залізниці.

«Фахівцями регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» проведено обстеження прилеглої до станції Персенківка території (в межах вулиці Персенківка). Встановлено, щ она відстані 60 м від осі головної колії розташований переповнений контейнер «Аве-Львів»  із значним нагромадженням сміття біля нього. Оскільки смуга відведення земельної ділянки регіональної філії складає 39 м, питання функціонування цього скидання сміттєвих відходів не належить до компетенції регіональної філії»,- йдеться в документі.

Окрім того, у Львівській залізниці зазначили, що свої відходи вивозять згідно договорів  із спеціалізованими підприємствами.

«Виробничими підрозділами регіональної філії укладено договори із спеціалізованими підприємствами на вивіз сміттєвих відходів, що утворюються в результаті виробничої діяльності. Еколоігчно небезпечні відходи передаються ліцензованим орагнізацям згідно укладених договорів», – повідомляють залізничники.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про чималу кількість сміття неподалік станції «Персенківка» у Львові.

«В кінці вул.Персенківки проходить залізнична колія до танкового заводу, в межах якої “шановані” залізничники фактично зробили несанкціоноване сміттєзвалище (роками звозять сюди будівельне та побутове сміття, скидають тут забруднений нафтопродуктами щебінь).

Як таке може бути, що в межах нашого чудесного Львова Укрзалізниця дозволила собі зробити таке?», – йшлося у повідомленні активістів у Facebook.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що на етериторії вулиці Персенківки будівельні відходи скидає один із львівьских забудовників.

Фото: Богдан Рабешко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *