ОСТАННІ НОВИНИ

Знищення унікальної хати у «Шевченківському гаю». У ЛОР вимагають покарати винних

|

Сьогодні, 21 березня, під час сесійного засідання Львівської обласної ради підняли питання знищеної у Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» унікальної хати ХІХ століття. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

За словами депутата облради Мирослави Бабінської, нещодавно громадськість обурив факт знищення музейного об’єкта – унікальної хати із села Шилівці Хотинського району ХІХ століття, яка була перевезена до музею у 1981 році і експонувалася у секторі «Буковина».

«Відомо, що згідно із рішенням цієї науково-методичної ради музею №18 від 6.03.2009 року стан цього об’єкта був визнаний як аварійний. Відтак створили комісію з питань реставрації. Протягом років заходів щодо відновлення чи реконструкції унікальної будівлі вжито не було. Натомість 7 березня 2017 року прийняли рішення про знищення об’єкта, роботи з ліквідації були проведені на вихідні і дуже оперативно»,- зазначила вона.

Відтак депутат звернулася до голови Львівської ОДА Олега Синютки з проханням перевірити законність та доцільність знесення унікальної хати у «Шевченківському гаю»та притягнути до відповідальності винних осіб.

Як повідомляв Львівський портал, вночі у Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» спалили хату, збудовану ще у ХІХ столітті, яку експонували в секторі «Буковина».

Також додамо, що нещодавно львівські депутати підняли питання жахливого стану більшості об’єктів Шевченківського гаю.

Фото: Гал-інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *