ОСТАННІ НОВИНИ

Під Львівською облрадою пікетують матері добровольців, яких звинувачують у тероризмі

|

Сьогодні, 21 березня, під стінами Львівської облради вийшли на пікет матері Романа Парамущака та Василя Шпіка, яким інкримінують здійснення терористичного акту на території Львівщини. Жінки переконані, що всі ці звинувачення є безпідставними і їхніх дітей, які два роки воювали у зоні АТО, незаконно утримують у СІЗО. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

«Ми матері незаконно осуджених хлопців, які зараз відбувають покарання у Львівському СІЗО. Власне, 7 серпня 2016 року їх було затримано, хлопців звинувачують у здійсненні терористичного акту на території Малехова на залізниці. Ми не згідні з тим, що з наших дітей, які були на Майдані, які два роки воювали у зоні АТО, тепер роблять терористів», – наголосила матір Романа Парамущака.

«Парамущак Романа, навчаючись у ЛНУ ім. І.Франка, залишив університет через те, що не зміг стояти осоторонь війни, яка розпочалася на Сході країни. Він у складі батальйону «Азов» захищав Іловайськ, Мар’їнку, отримаав контузію лівого вуха, але після ротації знову продовжив боротьбу за територіальну цілісність України вже у складі добробату ОУН в селі Піски Донецькоїї області.

Шпік Василь був активістом Революції Гідності. Пережив три ротації у війні з Росією, захищав Маріуполь та Піски. В той час, коли його однолітки сиділи за шкільними партами, він у свої 16 років воював з ворогом-загарбником.

Якими терористами можуть бути наші діти на своїй рідній землі, яку вони захищали, а не грабували, не нищили?Це все схоже на звичайнісіньке замовлення для дискредитації нашого патріотизму та осорнення дій українських патріотів…В даний час наші діти, патріоти своєї держави сидять за гратами. Вони навіть не мають можливості отримати медичну допомогу. Василь Шпік при затриманні органами СБУ був поранений. Йому надали поверхневу медичну допомогу, що може призвести до втрати ноги. Роман Парамущак, отримавши контузію під час бойових дій, також потребує медичної допомоги. Але, на жаль, її нема…», – йдеться у зверненні матерів двох добровольців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *