ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали трьох зловмисників, які ошукали банки на 300 тисяч

|

На Львівщині правоохоронці викрили злочинну групу, яка ошукала банки. Використовуючи викрадені та підроблені документи, зловмисники заволоділи кредитними коштами на суму майже 300 000 гривень. Загалом поліцейські задокументували понад 50 кримінальних правопорушень, скоєних ними. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та Городоцької місцевої прокуратури викрили трьох зловмисників, які організували системне розкрадання кредитних коштів банківських установ області використовуючи викрадені та підроблені документи, які дозволяють ідентифікувати особу. Загальна сума заподіяних збитків – майже 300 тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що троє мешканців Львівщини, один з яких  раніше судимий, в період з квітня по вересень 2016 року організували цілеспрямоване викрадення паспортів у громадян у яких потім переклеювались фотографії. За допомогою комп’ютерної техніки та з використанням печаток неіснуючих суб’єктів господарювання вони виготовляли фіктивні довідки про доходи, пенсійні посвідчення та інші документи, необхідні для отримання кредитів.

Оперативники Управління захисту економіки провели більше десяти санкціонованих обшуків, під час яких було вилучено печатки та комп’ютерну техніку, яка використовувалась для виготовлення підроблених документів, викрадені паспорти з переклеєними фотографіями, підроблені пенсійні посвідчення, довідки про доходи, а також побутову техніку, яка була придбана в кредит, та інші речові докази злочинної діяльності.

Слідчий Городоцького відділення поліції повідомив зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.4 190 (шахрайство), ч.3 ст. 357  (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) та ч.4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене цими статтями, – позбавлення  волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *