ОСТАННІ НОВИНИ

Держпродспроживслужба б’є на сполох: через накопичене сміття Львів можуть охопити небезпечні захворювання

|

Управління Держпродспроживслужби в місті Львові листом від 17 березня 2017 року повідомляє про загрозу поширення збудників небезпечних інфекційних захворювань на об’єкти довкілля та виникнення спалахів захворювань серед населення, у зв’язку із ситуацією, що скалась в місті щодо вивезення та захоронення ТПВ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Зазначимо, що на випадок ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації рекомендовано вирішити питання щодо припинення навчального процесу у навчально-виховних закладах до вирішення питання вивезення ТПВ з території м. Львова.

Як зазначено у листі, за сприятливих умов, у відходах розмножаться збудники небезпечних захворювань: кишкових інфекцій, дизентерії, вірусного гепатиту А, туберкульозу, лептоспірозу та інших. Оскільки, екологічна ситуація з нагромадженням ТПВ у мікрорайонах міста є основним чинником санітарного та епідемічного благополуччя населення, то управління Держпродспоживслужби рекомендує провести позачергове миття і дезінфекцію всіх контейнерних майданчиків силами перевізників та районних адміністрацій.

Нагадаємо, 17 березня відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія розглянула два питання – одне з яких стосувалось критичної ситуації із вивезенням ТПВ у місті Львові.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *