ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на поетичний сніданок з Павлом Коробчуком

|

Запрошуємо львів’ян зустріти ранок неділі, 19 березня, в компанії поета, музиканта, журналіста Павла Коробчука. Під час «Поетичного сніданку» у дворику «Копальні Кави» (пл. Ринок, 10) Павло читатиме вірші з нової поетичної книги «Хвоя», відповідатиме на запитання модератора Володі Бєглова,  розповість публіці про війну, любов та мудрість. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Нову збірку Павла Коробчука формують три теми – війна, любов і мудрість. Саме у такій послідовності.  А 99 віршів – гілочок «Хвої» – є підказками на шляху до знаходження себе, до умиротворення. Завершальним сотим віршем, сотою гілочкою збірки повинен стати читач. Для нього у книзі спеціально відведена сторінка і «місце за роялем». «У книжці є зображення: рояль із порожнім стільцем, – розповідає Павло. – Задум такий, що читач прочитує книжку, стає сотим віршем і займає порожнє місце за роялем. Тільки тоді збірка є завершеною. Адже книжка без читача – не книжка. Сама ж назва «Хвоя» втілює мудрість, ген, архетип, а гілочка хвої поєднує людину з людиною через покоління. Збірка складається з трьох частин: військової, інтимної та родинної лірики.  В останній втілена мудрість моїх дідуся із прабабусею».

«Маємо збірку, в якій знайдемо багато відкриттів — і вдалих метафор вистачить на кілька прочитань, – зауважив літературний критик Ростислав Семків. – І добре, що рух у ній від війни та смерті до самоосмислення й кохання. Добре, що осмислення себе йде також коштом повернення до кращих своїх віршів з попереднього часу, що співіснують і, відтак, співставні із зовсім новими. Так є: «Хвоя» щось підсумовує, а щось обіцяє у перспективі. І в ній досить сказано, щоб ми поверталися до цієї книжки, й достатньо обіцяно, щоб чекати наступної».

Довідка:

Павло Коробчук  – поет, музикант, журналіст, дипломований сходознавець. Автор семи поетичних книг, співавтор збірки “Цілодобово” (спільно з Б. Горобчуком та О. Коцаревим). Дебютний роман Павла “Море для шульги” вийшов у 2012 році, книга малої прози “Священна книга гоповідань”  – у 2014-му. Лауреат конкурсів “Смолоскип”, “Підкова Пегаса”, “Літературний Олімп”, “Коронація слова” та багатьох інших. Переможець 20-ти літературних слемів. Грає на барабанах у кількох гуртах, пише електронну музику. Мешкає у Києві, працює на Радіо Свобода в проекті “Донбас.Реалії”.

Фото: Видавництво Старого Лева

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *