ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка переконаний, що блокування рахунків гірників відбулося, щоб дестабілізувати ситуацію у вугільній галузі Львівщини

|

Сьогодні шахтарі Львівщини отримають кошти на власні карткові рахунки. Після рішення суду про розблокування рахунків «Львіввугілля» їм буде виплачено 22 мільйони гривень. Про це сьогодні, 9 березня, на брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

На думку Олега Синютки, блокування рахунків гірників  було зроблено для того, аби дестабілізувати ситуацію в енергетичній галузі.

«Я переконаний, що ці речі, які зроблені по блокуванню рахунків вони роблені для того, щоб дестабілізувати ситуацію у вугільній галузі Львівщини і тільки завдяки чіткій позиції та розумінню шахтарського колективу з одного боку , з іншого боку тим дорученням, які були дані під час візиту прем’єр-міністра України ми на сьогоднішній момент зрушили цю ситуацію з місця.

Ця афера тягнетьтся з 2015 року. Дуже дивним є те, що протягом довгого періоду часу рахунки ДП «Львіввугілля» не блокувалися і всі ці процеси розпочалися, коли на рахунки  «Львіввугілля» поступили кошти на модернізацію шахт. І таке враження, що той хто переслідував ціль заблокувати рахунки насправді хоче зірвати модернізацію шахт Львівщини і таким чином зупинити видубутку вугілля на шахтах Львівсько-Волинського вугільного басейну», – розповів голова ЛОДА.

Також Олег Синютка додав, що кошти на карткові рахунки шахтарів мають поступити сьогодні.

«Я сподіваюся, що є всі підстави, щоб кошти надійшли сьогодні на рахунки, хоча деколи ситуація просто стає детективною. У вівторок, 7 березня, виконавча служба на відповідне доручення уряду прийняла рішення, у середу, 8 березня, для того, щоб оригінали документів були в банку вони відправляють з Києва  і зранку половина дев’ятої  вони вже є на території Львівської області. І тільки після втручання заступника міністра юстиції ці документи попадають в банк. В мене виникає велике здивування, бо що, в нас шлях від залізничного вокзалу до банку складає більше як три години часу. Це все говорить, що є люди які зацікавленні, щоб рахунки були заблоковані і щоб ситуація в шахтарських колективах була дестабілізована», – зазначив він.

Водночас голова ЛОДА зауважив, в історії з блокуванням рахунків шахтарів  має бути розслідувана роль Михайла Волинця.

«Роль Михайла Волинця в цій всій історії має бути розслідувана, я переконаний, що правоохоронні органи вивчать його роль в дестабілізації ситуації на «Львіввугілля». На сьогоднішній день всі шахти працюють і профспілки проінформовані про те, що рахунки розблоковані, і я думаю що після ухвали суду будуть зняти всі перепони і передумови блокування рахунків «Львіввугілля»,- розпові Олег Синютка.

Нагадаємо, що від сьогодні шахтарі Львівщини оголосили страйк. Також Господарський суд Львівської області розблокував рахунки «Львіввугілля», а отже гірники отримують заборговані зарплати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *