З бюджету області хочуть виділити кошти сім'ям загиблих гірників на шахті «Степова»

|

З бюджету області планують виділити кошти сім’ям загиблих гірників на шахті «Степова». Про це повідомив сьогодні, 3 березня, голова Львівської ОДА Олег Синютка під час брифінгу, повідомляє прес-службі Львівської ОДА.

На момент спалаху в дільниці шахти «Степова» перебувало 34 людини, які безпосередньо там працювали, і четверо, що додатково працювали на цьому об’єкті.

За його словами, на даний момент 30 людей звернулися до лікарень, 20 – перебувають у 8-ій міській клінічній лікарні Львова в опіковому відділенні.

«Їм надана необхідна медична допомога. За висновками лікарів, потреби додаткового переміщенні в Київ чи лікування закордоном – немає. Створені умови для перебування родичів разом із постраждалими», – розповів очільник області.

На цей час уже п’ять тіл забрано рідними. Сьогодні до кінця дня будуть забрані всі тіла після завершення судово-медичної експертизи, і відбудуться парастаси.

Крім того, за словами Олега Синютки, сьогодні у другій половині дня родичі загиблих визначаться з датою похоронів.

«Держава виділила на сьогоднішній момент додатково 1 млн грн, з них 100 тис грн ДП «Львіввугілля» спрямувало на закупівлю додаткових медикаментів, 200 тис грн скерували на організацію похоронів і на допомогу постраждалим», – зауважив голова Львівської ОДА.

Окрім державної допомоги родинам загиблих та постраждалим, планується виділити додаткові кошти і з обласного бюджету.

На разі у шахті тривають роботи з дегазації. Планується, що до кінця дня рівень метану приведуть у норму. Крім того, Олег Синютка поінформував, що в шахти збільшилося надходження води.

«Сподіваємося, що до  ранку завтрашнього дня, коли прибуде експертна група для оцінки можливості відновлення роботи шахти, всі роботи з відкачування води і дегазації буде завершено», – наголосив очільник Львівщини.

«Те, що причиною трагедії був спалах метану – до цього схиляються більшість фахівців. Але тільки після завершення роботи державної комісії буде дано кінцевий висновок, що стало причиною спалаху і чи було дотримано правил безпеки праці», – підсумував Олег Синютка.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Є загиблі. Також стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів. Голова ЛОДА Олег Синютка припускає, що трагедія на шахті могла статися через вибух метану. Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. Двоє із 14 врятованих гірників перебувають у важкому стані. Володимир Гройсман на Львівщині пообіцяв, що держава подбає про родини загиблих шахтарів та поранених гірників шахти «Степова». Також прем’єр пообіцяв виділити сім’ям загиблим на шахті «Степовій» по 500 тисяч гривень.

Сьогодні повідомлялося, що загрози життю госпіталізованим гірникам шахти «Степова» немає.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *