ОСТАННІ НОВИНИ

Міста області, що приймають сміття зі Львова, отримають більше 400 тисяч

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до бюджету розвитку міста, якими виділяє містам –приймачам львівського сміття субвенції загальної сумою більш ніж 400 тисяч гривень. Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 31 січня, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами керівника департаменту економічної політики Львівської міськради Ірини Кулинич, кошти отримають міста, які зараз приймають ТПВ зі Львова.

«Відповідно до договорів на прийняття твердих побутових відходів на полігони територіальних громад, ми передбачаємо фінансову підтримку міським бюджетам. В кожному договорі є прописана сума відповідно до тої кількості тонн, яку приймає полігон того чи іншого міста», – заначила вона.

Загалом, мова йде про такі суми: Самбору  – 80 тис. грн, Бориславу – 66 тис. 800 грн, Радехову і Стрию – 100 тис. грн, Новому Роздолу – 70 тис грн..

Також І. Кулинич додала, що це є «тільки перший транш, оскільки на засідання сесії міськрад ми затвердимо решту сум».

Нагадаємо, рішення про виезення гір львівського сміття на полігони 5-ти міст області прийняла комісія надзвичайних ситуацій обалсті. Мова йшла про одноразову допомогу Львову, при цьому у мерії  возити сміття областю до року часу. У департаменті ЖКГ міськради 30 січня повідомили, що незабаром Львів знову може опинитися у сміттєвому колапсі.

А тим часом голова Львівської ОДА передав Львову у обличчі ЛКП “Збиранка” ділянку під зведення сміттєпереробного заводу та полігон ТПВ у Яворівському районі. Це викликало неабияке занепокоєння у місцевого населення. Депутати Яворівської РДА попросили президента Петра Порошенка не дозволити зведення заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *