ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень зі Львова вивезуть усе сміття до Дрогобича, Миколаєва, Самбора і Борислава?

|

Протягом найближчих днів із усіх сміттєвих майданчиків Львова вивезуть тверді побутові відходи на полігони Львівської області. Відповідне рішення сьогодні, 25 січня, прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це передає кореспондент Львівського порталу із місця подій.

Зокрема комісія доручила місцевим органам області розглянути можливість прийняття ТПВ зі Львова, а також до кінця сьогоднішнього дня укласти відповідні угоди із місцевою владою Львова. У цих угодах має бути прописана вартість захоронення твердих побутових відходів та кількість сміття, що зможе прийняти той чи інший полігон.

За словами керівника департаменту ЖКГ ЛОДА Назара Романчука, декілька сміттєвих полігонів області готові прийняти львівські відходи.

«Міські голови Дрогобича, Миколаєва, Самбора і Борислава готові підписати відповідні угоди», – повідомив він.

Як зазначив голова ЛОДА Олег Синютка, мова йде про одноразове вивезення сміття. Надалі міська влада Львова повинна самостійно вирішити свої господарські проблеми.

Окрім того, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки створила робочу групу під головуванням першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського і керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергія Бабака, а також представників МНС. Група відповідатиме за організацію та контроль ситуації із вивезення ТПВ зі Львова.

Також у рішенні комісії йдеться про звернення до міської влади Львова та Уряду щодо виділення коштів на рекультивацію Грибовицького полігону та виготовлення відповідного проекту рекультивації.

Окрім того, Олег Синютка розпорядився створити план проти епідеміологічних наслідків і провести позачергову дератизацію сміттєвих майданчиків. Таким чином до наступного вівторка, 31 січня, критична ситуація зі сміттям у Львові має бути вирішена.

Як сказав під час брифінгу міський голова А. Садовий, мова не може йти про одноразову допомогу Львову:

«Вісім місяців ми в блокаді. Щодня стоїть питання: куди вивозити 500 – 600 тон сміття?.. Який одноразовий вивіз?! Мова йде про щоденний вивіз! За зверненням прокуратури, полігон «Збиранка» закритий. …Місто Львів  не має іншого полігону”,- обурився міський голова.

За його словами, мери міст на Львівщині насправді не готові приймати на своїх полігонах львівське сміття.

“Дрогобич нам останні 8 місяців дпомгає, такожє Борислав і інші міста. Вони допомагають у мірах своїх можливостей, але не можуть прийняти все сміття…

Керівництво держави проінформовано про проблематику, яка є у Львові. Сьогоднішня комісія є важлива, добре, що вона зібралася… Коли я говорю з тими мерами, що сьогодні були запрошені і питаю, чи вони готові сьогодні приймати відходи, вони кажуть «ні». Зараз департамент ЖКГ адміністрації працює з нашим департаментом ЖКГ, є 6 перевізників, є кількість відходів, яку треба вивезти. От до кінця дня ми побачимо, скільки можна буде захоронювати на полігонах області. ..”, – сказав А. Садовий.

…».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *