ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового не виключають чергового сміттєвого колапсу: через кілька днів відходи знову не буде куди возити

|

Днями у Львова завершуються домовленості щодо вивезення сміття з міста на полігони області. Про це сьогодні, 30 січня, на прес-конференції повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак, передає кореспондент Львівського порталу.

«Станом на 9.00 у Львові за невивезено 85 майданчиків, із них 71 – з перенакопиченням. Очікуємо, що сьогодні, максимум, – завтра вони також будуть вивезені. Після цього проведемо на цих майданчиках дезінфекцію, дератизацію…», – розповів він про ситуацію з сміттям.

Водночас Сергій Бабак наголосив на тому, що у міста вже завершуються домовленості щодо вивезення сміття на полігони області і  через це у Львові можливий черговий колапс.

«Також хочу звернути увагу, що ці угоди, які були підписані, діють від трьох до п’яти днів, і розраховані на невелику кількість ТПВ. Ми очікували на тривалу співпрацю по вивезенню ТПВ з тими містами, з якими маємо підписні короткотривалі угоди. Я маю надію, що така співпраця буде продовжена. Так, нині-завтра-післязавтра сміття вивозитиметься, а далі ситуація може повернутися у попереднє русло».

Тому ще раз наголошую, що ми готові прийняти пропозиції від мерів міст,  директорів полігонів для укладення більш тривалих договорів».

Як повідомляв Львівський портал,  через критичну ситуацію зі сміттям у Львові провели обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та домовилися про разове вивезення відходів з міста на полігони області. Також було визначено, хто з львівських перевізників сміття куди везтиме відходи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *