ОСТАННІ НОВИНИ

Львів має гроші для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, - Гройсман

|

Львів може самостійно профінансувати проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Про це сьогодні, 27 січня, під час брифінгу у Львові повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент Львівського порталу.

«Треба навести лад в Грибовичах на сміттєзвалищі: провести його рекультивацію, дегазацію, забрати звідти фільтрат, очистити його, дати людям можливість нормально жити навколо цього полігону. На превеликий жаль, вісім місяців тому там сталася трагедія і, я вважаю, що протягом цього часу треба було більш ефективно діяти, щоб це питання вирішити», – наголосив Володимир Гройсман.

Водночас Прем’єр-міністр України зауважив, що Львів має фінансовий ресурс для того, щоб провести ці роботи.

«Нині Львів має всі можливості, щоб профінансувати ці роботи. Тільки бюджет розвитку Львова складає 1 млрд 800 млн грн. Його частину можна направити в тому числі і на вирішення цієї проблеми…», – наголосив він.

Відтак Володимир Гройсман сказав, що Львів може обійтися і без кредиту від ЄІБ для зведення сміттєпереробного комплексу: «Що стосується будівництва сміттєпереробного заводу, над яким нині працює Львівська міська рада спільно з Європейським інвестиційним банком, то ще у вересні Мінфін підтвердив запит Львова…Нині Європейський інвестиційний банк обрав 66 таких проектів по Україні. Далі місту треба працювати з банком, щоб фіналізувати цей проект. Але, бачачи об’єми міського бюджету, навіть без цих запозичень можна ефективно впоратися з цим питанням».

Як відомо, Володимир Гройсман вимагає реальний план дій із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і надав Садовому шість місяців для зведення нового сміттєпереробного комплексу. Також вже офіційно відомо, що повідомляв, новий полігон для львівського сміття створять на Яворівщині. Сьогодні Володимир Гройсман приїхав домовлятися, щоб на Грибовичі тимчасово возили сміття.

Якщо влада Львова неспроможна вирішити проблему зі сміттям необхідно допомогти львів’янам. Відповідну вказівку дав Президент України Петро Порошенко.

Як відомо до моменту Грибовицької трагедії Львів відмовив 43 інвесторам у будівництві сміттєпереробного заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *