ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройшов флешмоб «Стоп-сміття!»

|

У Львові люди у спеціальних захисних костюмах закликали зупинити неконтрольований та несортований вивіз сміття зі Львова.

dsc_6337

Активісти публічно під вікнами львівської мерії відсотрували сміття на фракції.

Зокрема купку сміття розділили частини. Із домашнього непотребу відібрали папір та пластик, який можна здавати на перероблення. Решту органічного сміття, яке неможливо переробити, запропонували передавати фермерам, аби угноїти поля.

dsc_6322

Учасники флешмобу переконані, що кожен львів’янин повинен звільнити свою свідомість і змусити себе мати в своєму помешканні 2 – 3 кошики на різні типи відходів.

dsc_6326

Також активісти повідомили, що на сміттєву проблему Львова у бюджеті наступного року передбачено 160 млн грн, а на освіту в місті всього 90.

dsc_6357

Як відомо, флешмоб «Стоп-сміття!» зорганізував Центр Громадянських ініціатив (ЦеГрІн), який спонукає Львівську міську раду до запровадження сортування у місті.

Як відомо проблема львівського сміття виникла після катастрофи Грибовицького сміттєзвалища, яка почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *